انتقاد از بسته بودن مراکز آموزشی در هرات
در پی شیوع ویروس کرونا، از سه ماه به اینسو 400 مرکز آموزشی در هرات، از فعالیت باز مانده است. اتحادیهی مراکز آموزشی هرات، امروز (یکشنبه، 21 ثور) در نشست خبری از بسته بودن مراکز آموزشی انتقاد کرد.
مسئولان مراکز آموزشی تاکید میکنند که آموزگاران در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند و آنان نیز توان پرداخت کرایه مراکز را ندارند.
محمد حسن ظریفی، معاون این اتحادیه میگوید، قرنطینه در هیچ جای از شهر تطبیق نمیشود و تنها مراکز آموزشی هستند که از آن متاثر شده اند.
وی میگوید، بسته بودن مراکز آموزشی، به علاوه ایجاد بحران اقتصادی به مسئولان این مراکز، شمار زیادی از آموزگاران را نیز بیکار کرده است.
او تاکید می کند که آموزگاران در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند.
حمایت مالی، بخشیدن مالیه و بازگشایی مراکز آموزشی از عمدهترین خواستههای مسئولان مراکز آموزشی در هرات است.
محمد عارف رامش، رئیس اتحادیه مراکز آموزشی از دولت میخواهد قرضههای مالی برای آنان پرداخته شود تا بهتر بتوانند از پس خسارات ناشی از بحران اقتصادی برآیند.
این در حالیست که مسئولان در ادارهی معارف هرات از تلاشها برای حل چالشهای نهادهای آموزشی سخن میگویند.
ذکریا رحیمی، رئیس اداره معارف هرات با تایید چالشهای نهادهای آموزشی میگوید، این اداره، طرح آموزشی و قرضه را وزارت معارف اداره محلی شریک میسازد.
رئیس معارف هرات تاکید میکند که در این برههی زمانی، سلامت دانشآموزان در اولویت قرار دارد.
روایت هایی وجود دارد که گویا مرکز فیصله کرده که در صورت بهبود اوضاع، تمام مراکز آموزشی به شمول دانشگاه ها به تاریخ ده جوزا باز خواهند شد.
هر چند مسئولان معارف هرات می گویند این روایت ها هنوز قطعی نیست و باید منتظر بود که اوضاع چگونه رقم می خورد.
بصیر احمد دانشیار استاد دانشگاه میگوید، بسته بودن مراکز آموزشی از یکسو به روند آموزش و از سویی به مراکز آموزشی لطمه وارد کرده است.
او اما میگوید دولت باید با صحبت با افراد خبره و صاحب دانش، طرحی را در پیش گیرد تا هم سلامت دانشآموزان حفظ شود و هم مسئولان مراکز آموزشی متضرر نشوند.
بیشتر از یک ماه میشود که معارف هرات روند آموزش را با همکاری رسانههای محلی به پیش میبرد.
روند آموزش آنلاین در دانشگاه ها نیز از سوی وزارت تحصیلات عالی، چند روز قبل کلید خورد.
طرح آموزش از طریق رسانهها و یا آنلاین هر چند نمیتواند از موثریت بالایی برخورد باشد اما به قول مسئولان معارف و تحصیلات عالی، در شرایط کنونی، تنها راه حل ممکن است.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی