رفاقت؛ پلی میان کودکان دارا و ندار
رفاقت، نام برنامهیی است که در آن شماری از جوانان، بستههای آموزشی را به کمک کودکان مرفه، برای کودکان کمبضاعت صنفهای متوسط مکتب تهیه میکنند.
اعضای پروژهی رفاقت، این هدیه را از کودک هدیه دهنده به کودک آسیبپذیر میرسانند.
عصمتالله جعفری، یک تن از اعضای این تیم میگوید، در پروژهی رفاقت به وسیلهی شماری از شهروندان فعال دانشگاه هرات، 20 دانشآموز آسیبپذیر دورهی متوسط ( 10 دختر و 10 پسر) از صنف 7 تا 9 به وسیلهی فرزند یک ثروتمند حمایت میشوند.
به گفتهی آقای جعفری اعضای پروژهی رفاقت، به مدت پنج ماه هر هفته به این دانشآموزان سر میزنند و از پیشرفت آموزشی شان به فرزند کمککننده اطمینان میدهند. همچنان یک گزارش کوتاه از پیشرفت آموزشی این کودکان، در اختیار ادارهی معارف و مکتب مربوط، به صورت ماهانه ارسال میشود.
این هدیه، با پیامی از سوی کودک کمککننده به کودک نیازمند داده میشود و به باور آقای جعفری، این طرح کمکی برای مرتبط شدن این کودکان است.
بر اساس این طرح، کودک خانوادهی مرفه میتواند بستهی مواد آموزشی درج شده ویا پول آن را به تیم رفاقت تحویل دهند تا آنان تهیه کنند.
این موارد شامل، پخشکنندهی ویدیو و پاوربانک، دفترچه و قلم، کتابهای مکتبی و بستهی صحی است.
فاطمه بیات عضو دیگر این تیم میگوید، هدف این پروژه کمک برای کودکانی است که علاقهمند آموزش اند اما به دلیل نبود امکانات، از این آموزشها محروم اند.
به گفتهی خانم بیات، این تیم نامهیی برای جلب کمکها تهیه شده است و در شبکههای اجتماعی منتشر کرده اند.
سمیه صدیقی عضو دیگر این تیم میگوید، با توجه به این که وزارت آموزش و پرورش به دلیل شیوع کرونا، طرح آموزش از طریق رسانهها را پیش گرفته و برخی کودکان حتی از داشتن برق محروم اند، این طرح میتواند به آنان کمک کند.
این در حالیست که با گسترش ویروس کرونا در افغانستان، بسیاری از افراد ثروتمند برای حمایت از افراد بیبضاعت کمکهای مواد غذایی را توزیع میکنند اما این نخستین طرح برای کمک مواد آموزشی برای کودکان بیبضاعت است.
گزارشگر: سیمین صدف