روزه‌ در هنگام عادت ماهیانه، جواز ندارد!

 آگاهان امور دینی می‌گویند، روزه‌ی ماه رمضان برای زنانی که در حال عادت ماهیانه به سر می برند، جواز ندارد و این زنان نباید روزه بگیرند، در عوض، پس از رمضان، روزهایی را که به دلیل عادت ماهیانه روزه را ترک کرده اند را قضایی بگیرند. برخی از زنان اما برای این که بتوانند کل ماه رمضان را روزه بگیرند، از قرص‌های پیش‌گیری از عادت ماهیانه (پریود) استفاده می‌کنند.
توصیه‌ی اگاهان امور دینی به زنان نیز این است که از قاعدگی به عنوان یک تخفیف استفاده کنند.
عبدالمجید صمیم، آگاه امور دینی می‌گویند، برای زنان بهتر است تا در روند طبیعی عادت ماهیانه دخالت نکنند و روزه‌ی ماه رمضان را بخورند.
این آگاه امور دینی می‌افزاید، بهتر است زنان از دوران قاعدگی خود به عنوان یک تخفیف استفاده کرده و روزه را بخورند و در ماه،های دیگر روزه‌ی قضایی بگیرند.
با این حال، زنانی که از این قرص‌ها استفاده می‎کنند به این باور اند که برای کسب اجر و ثواب بیشتر در ماه رمضان باید از قرص‌های پیش‌گیری از بارداری جهت جلوگیری از عادت ماهیانه استفاده کرد.
زینب برای این که بتواند سی روز ماه رمضان را روزه بگیرد، از قرص‌های پیش‌گیری از قاعدگی مصرف می‌کند.
او می‌گوید: «در رمضان اوضاع بهتر است و همه روزه می‌گیرند اما در زمانی که روزه‌ی قضایی بگیرم، تنها هستم و روزه گرفتن سخت است.»
زینب می‌افزاید، نمی‌خواهد به دلیل عادت ماهیانه در روزه گرفتن‌اش خللی وارد شود، از این رو، قرص مصرف می‌کند.
شماری دیگر از زنان نیز به دلیل آن‌چه کسب اجر و ثواب عنوان می‌کنند، روزه‌ی ماه رمضان را کامل می‌گیرند.
سهیلا به این باور است که روزه‌ی ماه رمضان اجر و ثواب بیشتری دارد و اگر به دلیل عادت ماهوار از روزه در این ماه محروم شود، این پاداش را از دست خواهد داد.
او معتقد است که با خوردن قرص و پیش‌گیری از عادت ماهوار و در نتیجه، روزه گرفتن می‌تواند اجر و ثواب بیشتری کسب کند.
زیبا نیز برای پیش‌گیری از عادت ماهیانه‌اش قرص ضد بارداری مصرف می‌کند. برعلاوه‌ی زیبا، دو خواهرش نیز برای پیشگیری از عادت ماهیانه و این که بتوانند سی روز ماه رمضان را روزه بگیرند، قرص مصرف می‌کنند.‌
متخصصان اما استفاده از این قرص‌ها را برای صحت زنان مشکل‌ساز عنوان می‌کنند.
ملکه پیغام پزشک زنان و زایمان در هرات می‌گوید، این قرص‌ها توازن هورمونی زنان را به هم می‌زند و ممکن سبب خون‌ریزی‌هایی در زنان شود.
به گفته‌ی خانم پیغام، استفاده از این قرص‌ها هم‌چنان ممکن است زنان را دچار سو هاضمه، لخته شدن خون کند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا