راهاندازی برنامهی آگاهیدهی آسیبشناسی روانی کرونا در هرات
شماری از استادان روانشناسی دانشگاه هرات، برنامه آگاهیدهی را پیرامون آسیبشناسی روانی ویروس کرونا راهاندازی کردند.
در این برنامه سه استاد روانشناسی، فضلالرحمان فاضل، سجاد افشارزاده و محمد فرید فایز حضور داشتند.
هدف از راهاندازی این برنامه، آگاهیدهی در مورد چگونگی مقابله با ویروس کرونا و جلوگیری از اثرات منفی بر روان اجتماع در شرایط بحرانی ویاری رساندن به یکدیگر در این وضعیت عنوان میشود.
فضلالرحمان فاضل، یکی از برگزارکنندگان این برنامه میگوید، بیشتر مردم تعریفی واحدی از واژه قرنطین ندارند، از اینرو آسیبهای روانی ناشی از تعریفهای اشتباه از قرنطین، از فرد آغاز میشود و به اجتماع ختم شود.
وی میافزاید یکی از تبعات قرنطین افسردگی است که میتواند شمار زیادی را دچار این بیماری کند. ترس پدیدهی مثبتی است آن هم اگر برای حفظ جان و سلامت باشد اگر ترس بیش از حد شود خطرناک است.
به باور آقای فاضل، زمانیکه ترس به صورت فردی تجربه شود، بدون شک بالای اعضای خانواده و محیط تاثیرگذار است که افزایش خشونتهای خانوادگی را در پی دارد.
در ادامه این برنامه، محمد سجادافشارزاده، از پیامدهای بحران اقتصادی بر روان افراد، در شرایط قرنطینه صحبت کرد.
وی میگوید، اکنون مردم در حالت اضطرار قرار دارند در حالت اضطرار، خطر جامعه را تهدید میکند.
در چنین وضعیت، راهکار مناسب این است که سطح اطمینان پایین باشد و اعتماد بالا باشد یعنی هنگامیکه چیزی را لمس میکنید اطمینان نداشته باشید که این شی آلوده به ویروس نیست. به کارکنان صحی اعتماد داشته باشید و با راهکارهای بهتر، با این ویروس مبارزه کنید.
در خانه ماندن تنها راه کار نیست، مفید ماندن راهکار مناسبی است.
ارتباط با دوستان از طریق فضای مجای، انجام بازیها و سرگرمی در خانه، وقت گذراندن با خانواده مواردی است که سبب مفید ماندن در خانه میشود.
در پایان این برنامه، محمد فرید فایز، در مورد کمک و همیاری در شرایط بحرانی راهکارهایی را ارائه کرد.
وی میگوید؛ فقر، بیکاری و تنگدستی بیشتر از کرونا روان مردم را تحت فشار قرار میدهد. حالات روانی با جسمانی رابطه مستقیمی دارد هنگامیکه افراد دچار ترس و اضطراب شوند بدون شک روی حالات جسمانی تاثیر میگذارد و سیستم ایمنی بدن را پایین میآورد.
در چنین وضعیت، برای کمک به نیازمندان، راه کار این است، جوانانیکه میخواهند عروسی کنند، هزینهی مراسم عروسیشان را به نیازمندان و افرادی که تحت تاثیر فشار روانی قرار دارند بدهند. لازم است افرادی که دارای توانایی مالی دارند، بیشتر هزینههای اضافی را صرف افراد فقیر کنند.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی