استقبال زنان از سهم‌گیری مردان در کارهای خانه در روزهای قرنطینه

در روزهای قرنطین، نقش‌آفرینی مردان در کنار زنان در همکاری به امور خانه، و اهمیت بخشیدن به جنس زن به عنوان نیمی از پیکر جامعه، و همگانی کردن آن در شبکه‌های اجتماعی، مورد استقبال شماری زیادی از زنان قرار گرفته است، برخی از زنان می‌گویند، چنین عملکرد‌ها سبب از بین رفتن کلیشه‌های جنسیتی در جامعح می‌شود.
برخی از مردان که تصاویری از غذای دست‌پخت شان را در شبکه‌های اجتماعی هم‌‌رسانی می‌کنند می گویند که با این کار می‌خواهد سبب ترویج فرهنگ همکاری میان زن و مرد شوند.
رامین خان‌زاده که در گاه‌نماه‌اش تصاویر غذاهای متنوع اما با دست‌پخت خودش است می‌گوید، با کمک به همسرش می‌خواهد سبب پایداری قانون عشق در خانواده شود.
وی می‌گوید، همکاری باهمسرش سبب افزایش عشق و محبت و آرامش روان او می‌‌شود.
او می‌افزاید نه تنها در آشپزی بل، در تمام امورات خانه با همسرش همیار و همکار است.
در همین حال نیما پارسا یکی دیگر از مردانی که با نشر تصاویری از غذاهای دست‌پخت خودش در پی ترویج فرهنگ همکاری با خانواده است می‌گوید: “شخصا دوست دارم در کنار خانواده به کاری‌های خانه بسان آشپزی، رخت شستن، جاروب کردن، پاک‌کاری و….. همکار و یاری رسان‌‌شان باشم.”
وی می‌افزاید، اگر این‌ روزها خوراکی می‌پزد و در فضای مجازی همرسانی می‌کندهدف فقط تشویق مردان بخاطر همکاری با زنان در امور خانه است و بس.
همکاری مرد با زن در امور خانه هیچی از ابهت و غیرت مرد کم نمی‌کند.
آقای پارسا به این باور است که نقش‌آفرینی مرد در کنار زن در امور خانه ویژه‌گی‌های بسیاری بسان افزایش مهر و محبت خانواده، در کنار کاهش خشونت علیه زنان، زدوده شدن نگاه مرد سالارانه، تحکیم بخشیدن به جایگاه زنان به عنوان نیمه‌ی دیگر پیکر جامعه دارد.
شماری از زنان اما می‌گویند، از آنجایی که جامعه‌ی افغانستان به شدت مردسالار، بسته و سنتی است و نگاه برده‌گونه نسبت به جنس زن دارند و از طرفی هم در این روزهای قرنطین خشونت‌های خانوادگی افزایش یافته است چه خوب است که مردان در همکاری با زنان در امور خانه دریغ نورزند.


پریسامی‌گوید، قرنطینه فرصتی شد تا شوهرش به انجام کارهای خانه علاقه‌مند شود.
او می‌گوید، بیشتر کارهای خانه را شوهرش می‌کند و هیچ نوع همکاری را با وی دریغ نمی‌کند.
در همین حال برخی از زنان به این باوراند که کمک همسران به آنان سبب افزایش عشق و محبت در میان آنان شده است.
یگانه مادر چهارکودک است او به این باور است که مرد باید به خانم اش یار باشد نه بار.
وی می‌گوید، آشپزی مردان در شبکه‌های اجتماعی سبب شد تا شوهرش در کارهای خانه با او کمک کند و بیش‌تر از پیش احساس مسئولیت کند.
از سویی فعالان حقوق زن می‌گوید، چنین اقدام‌های از سوی مردان و هم‌رسانی آن در شبکه‌های اجتماعی برای از میان برداشتن کلیشه‌ها و تبعیض جنسیتی نقطه آغازی است.
فرشته یعقوبی، فعال حقوق زن می‌گوید، با این‌که همواره صحبت ازخشونت مرد علیه زن است چنین اقدام‌ها نویدی است برای تغییر دیدگاه جنیستی به زنان و در راز مدت سبب از بین رفتن خشونت‌ها نیز خواهد شد.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا