فعالان حقوق زن هرات به زنان عضو هیئت مذاکرهکننده صلح نامه نوشتند
نهاد برابری اجتماعی زنان و فعالان حقوق زن در حوزهی غرب طی یک نامهیی از زنان عضو هیات مذاکرهکنندهی صلح افغانستان با گروه طالبان، خواستار حمایت از حقوق زنان و دستاوردهای دو دههی افغانستان و جامعهی جهانی در خصوص زنان شدند.
این زنان میگویند، زنان، واقعیت انکار ناپذیر و بخش بزرگ این جامعه اند و با اینکه در برافروختن منازعات هیچ نقشی نداشته اند؛ اما آسیبهای جبران ناپذیر از جنگها دیده اند و حق خود میدانند که در تصمیمگیریها برای صلح، نقشی پررنگ داشته باشند.
عزیزه خیراندیش، مسئول نهاد برابری اجتماعی زنان میگوید، از زنان که در این مذاکرات عضو هستند میخواهد تا بیشترین تمرکز آنها روی موضوعات زنان باشد.
وی میافزاید، آنان باید از حقوق زنان بی هیچ کم و کاستی دفاع کنند.
او میافزاید، این زنان باید از نیم نفوس کشور که زنان اند، به خوبی نمایندگی کنند.
به گفتهی عزیزه خیراندیش در این مذاکرات باید روی عدم معاملهی قانون اساسی، به ویژه بخش این قانون که بیشتر روی برابری حقوق زن و مرد و حقوق شهروندی زنان تمرکز کرده است، تاکید شود.
خانم خیراندیش میافزاید، این زنان باید از قراردادها و قوانینی که حقوق زنان و کودکان را تامین میکند دفاع کنند.
الهه ساحل، فعال مدنی در هرات میگوید، در این نامه از زنان عضو هیات مذاکرهکنندهی صلح خواسته شده تا تمرکز شان روی زنان باشد.
خانم ساحل میافزاید، خواست مشخص زنان در حوزهی غرب این است که اعضای هیات مذاکرهکنندی صلح باید برای حمایت از زنان به صورت یکپارچه و منسجم کار کنند.
به گفتهی وی، آنان باید بیوقفه تلاش کنند تا روی حقوق زنان و موضع زنان تاکید داشته باشند.
این نامه به دلیل اجتناب از تجمعات در زمان شیوع کرونا در هرات به جای کنفرانس مطبوعاتی در صفحات اجتماعی منتشر شده است.
این زنان از بانوان عضو هیات مذاکرهکنندهی طالبان میخواهند تا اعضای مرد هیات مذاکرهکنندهی صلح را جهت حفظ دستاوردهای ۱۸ ساله به ویژه حقوق زنان و کودکان با خود همراه سازند.
شماری دیگر از زنان نیز از زنان عضو هیات مذاکرهکننده با طالبان میخواهند تا زنانی را که در حاشیهی این مذاکرات هستند را از آنچه در مذاکرات میگذرد، مطلع سازند.
مرجان علیپور عضو نهاد برابری اجتماعی زنان در هرات میگوید، قانون اساسی و به ویژه بخش دوم آن که روی برابری حقوق زنان و مردان تاکید دارد، به هیچوجه قابل تغییر و یا تعدیل نیست.
وی میافزاید، این زنان باید به صورت یکپارچه و منسجم در مذاکرات، از آدرس زنان خواستهای خود را مطرح کنند.
به باور این زنان معامله و یا هر نوع ناهماهنگی میان این پنج زن میتواند آینده و دستاوردهای زنان را با چالش مواجه سازد و این برای زنان کشور قابل قبول نیست.
گزارشگر: سیمین صدف