زنان شاغل در قرنطینه چه می‌کنند؟

پس از گسترش شیوع ویروس کرونا در افغانستان، هرات و شمار دیگری از شهرها در قرنطینه هستند. قرنطینه سبب شده که اکثر زنان شاغل، زمان زیادی را صرف مطالعه و آموزش کنند. این زنان می‌گویند، مطالعه با هر قصدی که انجام شود، لذت یا سرگرمی، یادگیری و یا تصمیم‌گیری بهتر، تغییراتی در فکر و اندیشه ایجاد می‌کند.

بحران کرونا این روزها مردم را در تنگ‌نای قرار داده که برای حفاظت از جان خود و دیگران ناگزیر به پذیرفتن تدابیر و اقدامات اتخاذ شده از سوی دولت و مقام‌های اداره‌های بهداشت هستند. این تدابیر که شامل ایجاد محدودیت‌ها در زندگی عمومی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا می‌شود، درهای شمار زیادی از ادارات دولتی و دفاتر را بسته و کارکنان را در قرنطینه قرار داده است.

در این گزارش سراغ زنان شاغل رفتم از آنان پرسیدم که در هنگام قرنطینه به گونه‌ی معمول چه فعالیتی دارند.

مطالعه، ورزش، آشپزی، فراگیری دوره‌های آموزشی آنلاین، دیدن فلم  از جمله‌های فعالیتی‌های اکثر زنان شاغل در هنگام قرنطینه است.

اکثر زنان شاغل می‌گویند، قرنطینه را به فرصتی برای مطالعه، آموزش، و سپری کردن وقت با خانواده بدل کرده‌اند.

فردینا آرام، یکی از زنان  شاغل می‌گوید، در قرنطینه به گونه‌ی منظم همراه با کودکانش ورزش می‌کند و در کنار این، در صنف آنلاین مهارت‌های توسعه رهبری نیز فرا می‌آموزد.

وی در ادامه می‌گوید، قرنطینه را به یک فرصت، برای افزایش مهارت‌هایش در حوزه‌ی کارش بدل کرده است.

قرنطینه و رخصتی سبب شده که شماری از زنان شاغل به نویسندگی روی بیاورند.

فریده فقیریار می‌گوید، در کنار تدریس آنلاین دانشجویانش، پژوهش روی اثرهای علمی را نیز آغاز کرده است.

او می‌افزاید، در کنار سایر مصروفیت‌ها، مقاله نیز می‌نویسد.

کاهش ارتباطات اجتماعی، جدایی از دوستان و هم‌کاران و ماندن در خانه به صورت تمام وقت، می‌تواند روان را آزار دهد. به همین دلیل زنان در قرنطینه سعی می‌کنند ساعتی از روز را با دوستان شان به گونه‌ی آنلاین بگذرانند.

فهیمه محمدی می‌گوید، برای سرگرمی و وقت گذراندن با دوستان، گروه‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده تا از این طریق با دوستانش در ارتباط باشد.

شماری از زنان شاغل هم با استفاده از قرنطینه به فکر ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، دورهمی مجازی را ایجاد کرده‌اند.

فاطمه مهمان‌دوست به هدف ترویج مطالعه در میان زنان چندی پیش گروهی را ایجاد کرد که در آن اعضای گروه، کتاب می‌خوانند و در مورد محتوای آن در یک دورهمی مجازی بحث می‌کنند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا