هشدار پزشکان از نبود امکانات برای درمان مبتلایان کروناویروس در دایکندی

مسوولان صحی و پزشکان در مرکز ویژه‌ی کنترول ویروس کرونا در ولایت دایکندی از اندک‌بودن وسایل و امکانات طبی، لباس‌های محافظتی، دارو، کپسول‌های اکسیژن، نداشتن لابراتوار تشخیصیه‌ی کروناویروس و وسایط نقلیه جهت انتقال افراد مصاب به کوید19 و کمبود بستر برای افراد مبتلا به کرونا اظهار نگرانی می‌کنند.

آنان هشدار می‌دهند، با آن‌که هر روز بر آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزوده می‌شود، اگر امکانات به‌زودی فراهم نشود، فاجعه انسانی رخ خواهد داد.

اسحاق‌علی درمان، رییس صحت عامه دایکندی اندک‌بودن امکانات در امر مبارزه با کرونا ویروس را تایید می‌کند.

او می‌گوید، از اوایل شیوع ویروس کرونا تا اکنون ۲۲مورد مشکوک به این بیماری در این ولایت به ثبت رسیده اند و از آن جمله ۳ مورد آن مثبت تشخیص شده است.

به گفته‌ی آقای درمان از این میان یک‌تن صحت‌یاب شده و یک تن فوت شده است.

رئیس صحت عامه دایکندی می‌افزاید، هم اکنون ۹تن مشکوک به کرونا ویروس در مرکز ویژه‌ی تجرید بستری اند.

با این حال، حکومت به منظور اتخاذ تدابیر پیش‌گیرانه و مبارزه با این ویروس، برای ولایت دایکندی ۳۰میلیون افغانی اختصاص داده است، اما فعالان مدنی و وکلای مردم دایکندی این مبلغ بودجه را ناکافی‌ می‌خوانند.

به گفته‌ی آنان، این ولایت بعد از هرات و کابل آسیب‌پذیرترین نقطه، در برابر این ویروس است. به باور آنان؛ دوری از مرکز کشور، نبود خط هوایی، بازگشت بیش از حد مهاجران از ایران، فقر و اعتیاد و ده‌ها عامل دیگر باعث می‌شود تا احتمال به وجود آمدن بحران در این شهر بیشتر شود.

بر اساس گفته‌های فعالان مدنی، همین اکنون ۱۰ روز زمان لازم است تا نمونه‌های تست افراد مشکوک از کابل بازگشت کرده و به دایکندی برسد.

محمد می‌گوید، خواست تمام مردم دایکندی این است که دولت در این مرحله‌ی حساس به زندگی مردم اهمیت داده و شفاخانه‌یی مخصوص این بیماران باید در دایکندی نیز ساخته شود.

مسوولان صحی دایکندی در کنار مشکلات یاد شده از عدم همکاری مردم جهت شناسایی افراد مشکوک و جدی نگرفتن توصیه‌های صحی نیز ابراز نگرانی می‌‌کنند.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا