“مسلمان بودن سخت نیست”

بهار غزنوی، دانشجوی دانشکده‌ی هنرهای دانشگاه کابل است. بیش از چهار سال است که مصروف انجام پژوهش در علوم اسلامی است و طی این چهار سال، بیش ده پژوهش، در حوزه‌ی علوم اسلامی انجام داده است. برای معرفی و بحث پیرامون فعالیت‌های خانم غزنوی، خبرگزاری بانوان افغانستان با او گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.
پرسش: در نخست، از چه زمانی‌ست که به پژوهش روی آورده اید و چه چیزی باعث شد تا پژوهش تان در مسائل اسلامی باشد؟
پاسخ: آنچه من را به انجام پژوهش در علوم اسلامی سوق داده است، اشتیاق و علاقه‌ی خودم است. می‌خواهم در قدم اول خودم و در قدم دوم سایر افراد، در مورد مسائل مختلف از جمله اسلامی و اخلاقی یاد بگیریم و برای دیگران نیز انتقال بدهیم. با انجام یک‌سری تحقیقات، تا اندازه‌ای مؤفق به انجام این رسالت نیز شدم.
پرسش: بیشتر در چه حوزه‌هایی از علوم اسلامی، پژوهش می‌کنید؟
پاسخ: اخلاق، شکرگذاری، توبه، ازدواج، مرگ، طلاق و عنعنات بی‌اساس جامعه، از جمله موضوعاتی هستند که بیشترین تمرکز را من بر روی آن‌ها داشتم.
پرسش: تاکنون چند پژوهش در این عرصه انجام داده اید؟
پاسخ: تاکنون 12 پژوهش در مورد موضوعات مختلف اسلامی انجام داده ام که هر کدام، موضوعات مهم و ارزنده‌ای را مورد بحث قرار دادند که می‌توان به ارکان دین اسلام، حجاب، برزخ، توبه، شکرگذاری، معرفی پیامبران و اخلاق از نظر اسلام، اشاره کرد. تهیه‌ی بانک سوالات اسلامی نیز از جمله سایر کارهای نوشتاری من است که در این عرصه انجام داده ام.
پرسش: کلیت یافته‌های تان از علوم اسلامی در چه مواردی خلاصه می‌شوند؟
پاسخ: بیش‌ترین تمرکز من در پژوهش‌های که انجام می‌دهم، بر روی بعضی از باورهای جامعه است. تلاش من همیشه این بوده تا بتوانم خرافات موجود در جامعه را از بین ببرم. خرافاتی که گاهی بیشتر از مسائل دینی مورد اهمیت قرار گرفتند و همیشه به‌عنوان یک ابزار، برای تخریب مسائل اسلامی عمل کرده اند. برایند تمام پژوهش‌های من، واضح ساختن و تبیین مسائل اساسی با ذکر مثال‌هایی برگرفته‌شده از احادیت و کتب معتبر دینی، است.
پرسش: با پژوهش علوم اسلامی چه هدفی را دنبال می‌کنید؟
پاسخ: تلاش من، معرفی اسلام واقعی‌ست. با این کار، هدف من این است تا به مردم خود بفهمانم که مسلمان بودن سخت نیست و اسلام ‌هم‌واره بر روی سهولت‌بخشیدن به امور مسلمانان تأکید کرده است. می‌خواهم خودم و دیگران را تشویق کنم تا زیبایی‌های اسلام را دریابند و با استفاده از آن‌ها، به زندگی خود نیز بوی معطری بدهند.
پرسش: چه دستاورهایی در این عرصه، داشتید؟
پاسخ: بدست آوردن مقام اول، در مسابقه‌ی سیرت نبی که همه ساله برگزار می‌شود، از جمله بزرگ‌ترین دست‌آوردهایی بوده است که من تا بحال داشته ام.
پرسش: افغانستان یک کشوری سنتی است. این سنتی‌بودن، چه دشواری‌هایی را سر راه بانوانی که می‌خواهند در مورد مسائل مختلف از جمله مسائل اسلامی، پژوهش انجام بدهند، قرار داده است؟
پاسخ: چالش‌ها برای بانوان در افغانستان بسیار زیاد است و این تعداد، همه روزه نیز در حال افزایش است. اما از دیدگاه من، پژوهش‌گران باید نیرومند باشند تا بتوانند به اهداف خود برسند. آن‌ها باید در مقابل تمامی چالش‌های سر راه‌شان ایستادگی کنند و علیه آن مبارزه کنند.

پرسش: در کنار این فعالیت‌ها، مصروفیت دیگری هم دارید؟
پاسخ: برای من، عکس‌گرفتن تنهاترین و بزرگ‌ترین سرگرمی‌‌ست که با انجام آن لذت بی‌شماری می‌بریم. در کنار این، به‌عنوان رئیس نهاد جوانان افغانستان و عضو فعال سخنوران افغانستان نیز فعالیت می‌کنم.

پرسش: چه برنامه‌هایی، برای آینده‌ دارید؟
پاسخ: می‌خواهم به نوشتن و پژوهش ادامه بدهم و روزی از جمله‌ی بزرگ‌ترین افرادی باشم که با قلم خود در مقابل تمامی ناهنجاری‌های موجود، ایستادگی کرده است.
پرسش: در پایان چه پیامی برای بانوان دارید؟
پاسخ: در اخیر، برای تمامی مردم، خصوصا جوانان سرزمین خود، آرزوی مؤفقیت دارم و امیدوارم که با تلاش‌های خود بتوانیم روزی شاهد افغانستانی آباد و سربلند باشیم.

مصاحبه‌کننده: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا