تلاش مهماندوست، برای ترویج فرهنگ مطالعه با برگزاری دورهمیهای مجازی
بحران کرونا در افغانستان، سبب قرنطینه مردم شده است. اینجا در هرات، دختری با ایجاد گروه کتابخوانی در شبکههای اجتماعی، سعی دارد که قرنطینه را به فرصتی برای ترویج فرهنگ مطالعه در میان زنان بدل کند.
همواره به میزان پایین مطالعه در میان مردم به ویژه زنان و فقر مطالعاتی اشاره شده است که یکی از علل اصلی آن، بیتوجهی به آموزش صحیح مطالعه و ایجاد انگیزه مطالعاتی بوده است.
فاطمه مهماندوست، مسؤل گروه «کتابخوانی بانوان» ایجاد گروه کتابخوانی در شبکههای اجتماعی را دور همی مجازی عنوان میدهد. میگوید، این دورهمی سبب میشود که زنان از قرنطینه به عنوان یک فرصت استفاده کنند و سطح مطالعه خود را بالا ببرند.
مهماندوست میگوید، در نخست ایدهاش را برای ایجاد این گروه، با دوستانش در شبکهی اجتماعی فیسبوک شریک ساخت، پس از اینکه مورد استقبال شمار زیادی قرار گرفت، این گروه را ایجاد کرد.
با اینکه زمان زیادی از ایجاد گروه «کتابخوانی بانوان» نمیگذرد، اما شمار زیادی به این گروه پیوستند.
خانم مهماندوست امیدوار است که این گروه به زودی به یکی از بزرگترین گروههای کتابخوانی زنان در شبکههای اجتماعی بدل شود.
مهماندوست میگوید، برای سهولت، کتابهای کمحجم صوتی و متنی را در این گروه به اشتراک میگذارد. براساس تقسیماوقات صفحات کتاب تقسیم میشود و پس از ختم، اعضای گروه در مورد محتوای آن بحث میکنند.
«زنان که مسئولیت پرورش نسل آینده را در روند توسعة فرهنگی و اجتماعی بر عهده دارند نیازمند نوسازی آگاهیها و افزایش دانستههای خود از طریق مطالعه است.»
در همین حال شماری از زنان از ایجاد چنین گروهها در شبکههای اجتماعی استقبال میکنند و میگویند، مطالعه یکی از روشهای درست استفاده از شبکههای اجتماعی است.
فاطمه حسنزاده میگوید، با پیوستن به این گروه وقتش در شبکههای اجتماعی هدر نمیرود.
او باور دارد که ایجاد چنین گروهها بر افزایش سطح مطالعه زنان در افغانستان اثرگذار است و سبب ترویج فرهنگ مطالعه در میان زنان میشود.
با این حال برخی دیگری از زنان به باوراند که مطالعه در فضای مجازی، در واقع، تبدیل کردن ساعات ملالآور گشتوگذار در صفحات مجازی به ساعات مفید است.
سمیرا، عضو گروه کتابخوانی با نوان میگوید، «در شبکههای اجتماعی دنبال جایی بودم که کتاب به دسترس باشد؛ با ایجاد این گروه این فرصت برایم به وجود آمد و از این پس به گونهی منظم در این گروه مطالعه میکنم و از قرنطینه به عنوان یک فرصت مفید استفاده میکنم.»
به باور آگاهان، مطالعه با هر قصدی که انجام شود، لذت یا سرگرمی، یادگیری و یا تصمیمگیری بهتر، تغییراتی در فکر و اندیشه ایجاد میکند که اگر توسعه یابد، رشد فکری و روشنی اندیشه را به دنبال دارد و عادت به مطالعه، مانند سایر عادتهای زندگی روزمره، امری اکتسابی است که میتواند به بهترین نحو در خانواده، از والدین به فرزندان انتقال یابد.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی
واقعا باعث افتخار هستند میشه بیشتر در مورد ایشون بدانم کاش گزارشی مبتی بر معرفی شان تهیه میکردین چون میخوام بیشتر اشنا بشم بامایشان اگر یک گزارش در مورد شروع و جریان فعالیت هایشان تهیه کنید ممنون میشم
من منتظر این گزارش هستم مشتاقم بدانم زندگی چنین دخترانی چگونه بوده چه راهایی طی کرده اند و این خانم مهمان دوست واقعا چگونه زندگی داشتند چون منم میخوام انگیزه گرفتم این راهو ادامه بدهم