نگرانی فعالان مدنی از جدی نگرفتن ویروس کرونا توسط مردم
با آنکه هرات کانون کرونا در افغانستان است اما مردم در این شهر زیاد، این ویروس را جدی نمی گیرند، موضوعی که این روزها کنشگران مدنی را نگران کرده است، ناآگاهی مردم از خطر ویروس کوید_19 و بی توجهی حکومت از شیوع این بیماری است.
حدود دو هفته است از سوی حکومت، قیودات روزگردی در هرات وضع شده است، اما برخی از فعالان اجتماعی میگویند، اکثریت مردم به علاه اینکه در خانه نمیمانند، توصیههای پزشکی را نیز رعایت نمی کنند.
واسع سیدی، فعال اجتماعی روند رو به افزایش کوید 19را در هرات، محصول بی تفاوتی مردم و بی توجهی حکومت در مقابله با این بیماری میداند.
این فعال اجتماعی میگوید، درسطح شهر، افراد انگشتشماری را میتوان با ماسک و دستکش دید. با دیدن این وضعیت، تصور میشود که مردم با توصیههای بهداشتی در ارتباط با مبارزه با این بیماری بیگانه اند.
با اینکه پیوسته از سوی رسانهها در رابطه به توصیههای بهداشتی آگاهیدهی می شود، اما رفتارهای مردم در بازارها، کوچهها و در درون خیلی از خانوادهها فرق میکند. شماری از فعالان اجتماعی، اما بی تفاوتی مردم را ناشی از عدم اطلاعات کافی در رابطه به خطرات این بیماری می دانند.
حمید شیرزاد، فعال اجتماعی میگوید، درصد آگاهی مردم از ویروس کرونا پایین است.
این به معناست که از سوی نهادهای مسئول آگاهی دهی لازم صورت نگرفته است.
به باور آقای شیرزاد، به هر میزانی که مردم از خطرات این بیماری آگاه شوند به همان پیمانه از شیوع این ویروس جلوگیری میشود.
فعالان اجتماعی، از این جهت نگران اند که اکثر مردم در هرات، با بی پروایی خطر این پدیده را نادیده میگیرند به ویژه قشر بیسواد و اهل کسبه.
جواد عمید، کنشگر مدنی میگوید، اکثر افرادی که به توصیههای رعایت بهداشت توجه نمیکنند، افرادی هستند که امنیت اقتصادی ندارند و کمتر به رسانه دسترسی دارند.
این کنشگر مدنی تاکید دارد که نهادهای مسئول باید کمپین های آگاهی دهی خیابانی را راه اندازی کنند.
جلوگیری از ابتلای قشر آسیب پذیر جامعه به ویروس کوید-19 باید در صدر برنامه های حکومت باشد.
اما نظر ادارهی صحت عامه هرات این است که مردم به صورت یک دست خطر کرونا را جدی بگیرند.
مسئولان این اداره میگویند، از آغاز شیوع این بیماری در هرات، اداره ی صحت برنامه های آگاهی دهی داشته است.
آصف کبیر، سخنگوی اداره صحت عامه هرات می گوید، به دلیل وجود دیدگاه های سنتی و دینی، اکثریت مردم با وجودی که از خطر این بیماری آگاه اند در برابر آن بی توجه هستند.
این مسئول اداره صحت اما از خطر شیوع کوید-19 هشدار می دهد.
آقای کبیر میگوید، در صورتیکه توصیه های بهداشتی و قرنطینه رعایت نشود طی یک ماه فرد مبتلا میتواند 106 تن دیگر را مصاب سازد.
این در حالیست که براساس آخرین آمار ها اکنون 174 تن در افغانستان به ویروس کرونا مبتلا هستند که از این میان 131 تن آن در ولایت هرات وجود دارد.
گزاشگر: ضیاگل عظیمی