توصیه چند روان درمان در دوران قرنطین

پس از ثبت یک واقعه مثبت کوید 19 در هرات، این ویروس در افغانستان شیوع یافت، اکنون بیش از یک هفته است که هرات و شماری از ولایات افغانستان قرنطین هستند. در کنار سایر نگرانی‌های که در ارتباط با شیوع این ویروس وجود دارد، روان درمانان و روان‌شناسان اما از تبعات قرنطین بر روان افراد به ویژه کودکان نگران اند.
روانشناسان می‌گویند، به هر شکل ممکن در زمان قرنطین خود را سرگرم و مصروف نگه دارید تا از خطرات احتمالی بیماری‌های روانی در امان باشید.
روانشناسان می‌گویند، ترس از نابود شدن، فشار عظیمی بر روان انسان وارد می‌کند. عملا آنچه را که این روز ها و شب‌ها تجربه اش می‌کنید شرایطی است که قبلا نظیر آن را نداشتید، بناء نیاز است تا متوجه روان خود و کودکان تان باشید.
ثمینه یادگاری روانشناس، به این باور است که افزایش افکار وسواسی در رابطه به نظافت-بهداشت و سلامت بدن موضوعاتی اند که سبب اختلالات روانی در نزد افراد می‌شوند.
روانشناسان توصیه می‌کنند، به هیچ وجه در قرنطین، بیکار نباشید به هر شکل ممکن خود را مصروف نگهدارید.
فضل‌الرحمان فاضلی، روانشناس می‌گوید، خطر واقعی و احتمالی مساله‌ای مهم و جدی است که روان افراد را درگیر و ناآرام می‌سازد.

“آنچه خطر احتمالی در شرایط فعلی و شیوع بیماری است اینست که ممکن اگر از خود مراقبت نکنم و به توصیه‌های بهداشتی عمل نکنم مصاب به بیماری شوم.”

این روانشناس توصیه می‌کند، از قرنطین باید به عنوان یک فرصت استفاده کنید و با استفاده از آن سیری داشته باشید به زندگی چند سال پیش خاطرات خود را تازه کنید و زمان زیادی را با خانواده بگذرانند.
اما روان درمانان از تبعات قرنطین بر روان کودکان نگران اند.
وحید نورزاد، روان درمان می گوید، کودکان بیشتر از بزرگسالان در خطر احتمالی اختلالات روانی اند.
آقای نورزاد می‌فزاید، نیاز است که خانواده خیلی متوجه برخورد شان با کودکان باشند تا حد امکان کودکان را با سرگرمی‌های سالم مصروف نگه‌دارند زیرا کودکان در این برهه آسیب پذیرتراند.

 نکاتی که روانشناسان و روان درمانان هنگام قرنطین برای مردم توصیه می‌کنند.

1- در ۲۴ ساعت بیشتر از یک‌بار به اخبار مرتبط به بیماری گوش ندهید.
2- با اعضای خانواده در خانه و اطرافیان خود ( از طریق تلفن ) بیشتر از شبکه های اجتماعی در ارتباط باشید.
3- در صورت امکان خانم‌های باردار به اخبار گوش ندهند.
4- در رابطه به رعایت بهداشت و میزان خطر بیماری از وبسایت‌های معتبر اطلاعات کسب کنید مثلا سازمان بهداشت جهانی و به شایعات اعتنا نکنید.
5- رجوع کنید به یک سرگرمی یا مهارتی که قبلا از انجام دادن آن لذت می‌بردید مانند مطالعه، ورزش، رسامی، نقاشی، نوشتن، فلم دیدن…
6-  برای بزرگسالان و اطفال بیشتر از همیشه وقت بگذارید و تا حدامکان برایشان شرایط استراحت کافی را فراهم سازید.
7- برای افرادی که در خانواده نگرانی بیشتر از خود نشان می‌دهند معلومات مناسب فهم شان و معتبر فراهم سازید تا درگیر استرس و نگرانی نشوند.

ضیاگل عظمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا