اعتراض شماری از زنان هرات به توافقنامۀ صلح بین امریکا و طالبان
شماری از فعالان مدنی و زنان فعال سیاسی، طی یک گردهمایی صدای عدالتخواهانهی خود را در رابطه با امضای توافقنامهی گروه طالبان با امریکا که در آن خواستار رهایی 5هزار زندانی گروه طالبان از بند حکومت افغانستان شدهاند، بلند کردند.
این زنان، آزادی 5 هزار طالب زندانی را به نفع حقوق بشر و دموکراسی نمیدانند.
سارا میرزایی میگوید، رهایی زندانیان طالب منجر به بدتر شدن وضعیت امنیتی کشور میشود و حکومت افغانستان باید در این زمینه بیشتر فکر کند.
وی میافزاید، در توافقنامهی صلح و سهم احتمالی طالبان در حکومت، باید تضمینی وجود داشته باشد که آزادی زنان محدود نخواهد شد.
زیور احمدی، یکی دیگر از اشتراککنندگان این گردهمایی نیز میگوید که رهایی زندانیان طالب، امنیت نسبی موجود در افغانستان را مختل میسازد.
او میافزاید، قدرت دوبارهی طالبان به معنای برگشت زنان به دوران جاهلیت است.
به گفتهی وی: «زندانیان طالب کسانی اند که مرتکب جرایم مختلف شدهاند و کسی جز مردم افغانستان حق بخشیدن آنان را ندارد.»
ابراهیم بهزاد، نیز از پروسهی صلح حمایت میکند اما میگوید، رهایی زندانیان طالب نباید در صلاحیت آمریکا باشد.
او میافزاید، این زندانیان مجرم اند و نباید بر سر آزادی یا دربند بودن آنها معامله شود.
بسیاری از شهروندان اما دلیل امضای این توافقنامه را نزدیک بودن انتخابات ایالات متحدهی آمریکا دانسته و میافزایند، این توافقنامه به معنای ختم جنگ در افغانستان نیست و فقط اتمام حجت ایالات متحده در مورد جنگ افغانستان است.
این در حالیست که دو روز پیش توافقنامهی صلح افغانستان میان آمریکا و طالبان امضا شد و پس از امضای این توافقنامه، مردم و دولت افغانستان در مورد محتوای این توافقنامه اطلاع یافتند که یکی از آنها، رهایی 5هزار زندانی طالب است. دیده شود که پاسخ حکومت افغانستان به این حرکت آمریکا چه خواهد بود.
گزارشگر: سیمین صدف