خواست نظامیان زن در هرات؛ صلحی همهشول و پایدار
سرانجام پس از یک سال مذاکره، قرار است امروز (10، حوت) امریکا و طالبان در دوحه قطر توافقنامه صلح را امضا کنند. نظامیان زن در هرات با استقبال از پروسهی صلح، خواهان صلحی همهشمول و پایدار هستند، آنان میگویند، صلحی برای آنان پذیرفتنی است که زنان را به عنوان نیمی از پیکر جامعه در همه عرصهها به رسمیت بشناسد.
زنان افغانستانی از همان آغاز مذاکرات صلح بین گروه طالبان و آمریکا نگران بودند، نگران برگشت به عقب و سلب دستاوردهای چندین سالهی شان.
شماری از نظامیان زن در هرات، اما با استقبال از پروسهی صلح میگویند، صلحی برای آنان پذیرفتی است که ضامن حفظ حقوق شهروندان افغانستان باشد.
شکیلا فروغ افسر ارتش میگوید، انتظار آمدن صلحی را میکشد که بتواند با خیال راحت به شغلش ادامه دهد.
به باور این افسر ارتش، تحت هیچ شرایطی نباید زنان قربانی معاملات سیاسی شوند.
«صلح باید باید همهشمول و ضامن رفاه مردم باشد.»
برخی از نظامیان زن میگویند، امروزه زنان در همهای عرصهها اعم از سیاسی و اجتماعی سهم میگیرند و توانسته اند هویت جدیدی از زن افغانستانی را در جهان به نمایش بگذارند، بناً هیچ توافقی نمیتواند خلاف باورها و ارزشهای زنان در افغانستان باشد.
جگرن زهرا گل پوپل میگوید، خواهان صلحی دایمی و پایدار است.
«صلحی برایم پذیرفتی است که مرا با این لباسم قبول داشته باشد. و بتوانم با همین لباس قدم زنان از خانه به وظیفهام بروم.»
شماری از نظامیان زن میگویند، زنان قربانیان اصلی جنگ هستند سالهاست با از دست دادن پدر، برادر، فرزند و شوهر در جنگ قربانی میدهند، روشن است که از جنگ و خونریزی خسته شدهاند؛ اما حرف اساسی این است که صلح نباید یک معامله باشد صلح باید به معنی حفظ ارزشها، هویت و قربانیهایی مردم افغانستان باشد زیرا هر توافقی که این ارزشها را نادیده بگیرد پایدار نخواهد بود.
مریم حسنزاده یکی از بریدملهای 207 ارتش میگوید، برای آمدن صلح لحظهشماری میکند.
او در ادامه میگوید: «امیدوارم میزبان صلحی باشیم که تمام حقوق و ارزشهای ما را حفظ کند و در سایه صلح پیشرفت کشور خود را شاهد باشیم.»
یک سالو اندی از آغاز مذاکرات صلح افغانستان میگذرد، و سرانجام امروز آمادگیها برای امضای توافقنامه صلح میان آمریکا و گروه طالبان در قطر گرفته شده است.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی