«استقلال مالی برای زن معجزه میکند»
دیگچه بقچه، نام مکانی است که فرزانه مجیدی دو سال پیش آرزوی گشایش آن را داشت. او شش ماه پیش موفق شد تا مرکز بختوپز غذای خانگی(دیگچه بقچه) را افتتاح کند. خانم مجیدی با ایجاد این مرکز دو هدف را دنبال میکند کارآفرینی به زنان و نوآوری در کار رستورانتداری. خبرگزاری بانوان افغانستان با این بانو مصاحبهای را ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: در ابتدا میخواهم در مورد تفاوت دیگچه بقچه با سایر رستورانتها بدانم؟
پاسخ: دیگچه بقچه مرکزی است که در آن غذای خانگی تهیه میشود و حدود شش زن در آن مصروف پختوپز غذا هستند. در اینجا مینوی غذایی نداریم و همه روزه برنج با یک نوع خورشت آماده میشود وهزینهی غذاها زیر صد افغانی است. غذا داخل دو دیگچهای فلزی انداخته شده و پس از آن در بقچه بسته میشود و از طریق پیکموتوری برای مشتریان ارسال میشود.
پرسش: این ایده چطور و چه وقت به ذهن تان رسید؟
پاسخ: دو سال پیش به فکر ایجاد چنین مکانی شدم چون به طور معمولا من شاهد تغییر در کار رستورانتی نبودم از این رو خواستم در کنار کسب درامد و کارآفرینی نوآوری نیز داشته باشم.
پرسش: با ایجاد دیگچه بقچه دقیقا چه هدفی را دنبال میکنید؟
پاسخ: در دیگچه بقچه غذای سنتی و مادرانه پخته میشود از این طریق خواست در کنار غذاهای فست فودی مردم از غذاهای سنتی هم استفاده کنند و با فرستان غذا داخل دیگچههای فلزی از مصرف بی رویهی پلاستیک جلوگیری کنیم.
پرسش: استقبال از کار تان چگونه است؟
پاسخ: ابتدا چون مردم آگاهی نداشتند، سفارشات کمتری داشتیم اما با گذشت هر روز به تعداد سفارشان ما افزوده میشود باید بگویم که استقبال رضایت و استقبال مردم از کار ما برایم خوشایند و انگیزهبخش است.
پرسش: دوست دارید کار تان به همین روال ادامه داشته باشد یا هدفی برای تغییرات دارید؟
پاسخ: فعلا ما سفارشات توسط پیک موتوری روان میکنیم تصمیم دارم که یک مکان مجهز و بزرگتری برای تغییرات بزرگتر آماه کنم برنامههای زیادی برای پیشرفت و گسترش کارم در نظر دارم که به زودی آن را عملی میکنم.
پرسش: از دید شما استقلال مالی در زندگی چه تغییراتی را به وجود میآورد؟
پاسخ: استفلال مالی در زندگی زنان معجزه میکند و سبب تغییرات خیلی بزرگ در زندگی میشود من فکر میکنم رسیدن به استقلال مالی یک نیاز اساسی به زندگی همهی زنان است.
مصاحبه کننده: ضیاگل عظیمی