افزایش بیماری روانی در هرات، بیش از 40 هزار مبتلایان زنان هستند

مسوولان در بخش صحت‌روانی شفاخانه حوزوی هرات، ازفزایش آمار مبتلایان به بیماری روانی در هرات خبر می‌دهند. بر اساس آمار به دست آمده از آغاز سال روان تاکنون، بیش از 57 هزار بیمار روانی در این مرکز مراجعه کرده است که از این میان بیش از 40 هزار تن آن زنان بوده‌اند.

 وحید نورزاد، مسوول بخش مشاوره و روان‌درمانی شفاخانه حوزوی هرات، می‌گوید، همه ساله آمار مبتلایان به بیمارهای روانی در هرات در حال افزایش است.

 آقای نورزاد، خشونت‌های خانوادگی، فقر، ازدواج‌های زیرسن، ازدواج‌های اجباری ومشکلات اجتماعی را عامل افزایش بیماری روحی‌ و روانی در بین زنان عنوان می‌کند.

به گفته‌ی مسوول بخش مشاوره و روان‌درمانی شفاخانه حوزوی هرات، بیشتر بیماران روانی میان سن 14 تا 35 سال هستند.

به باور روان درمانان دلیل افزایش بیماری روانی در زنان، تاثیرپذیری زنان از نابرابری‌های اجتماعی است.

فضل الرحمان فاضلی، روانشناس فاضلی می‌گوید، تبعیض جنسیتی در جامعه و نابرابری‌ها مولد خشونت است که تاثیرات سوء برروان زنان به جای می‌گذارد.

به باور این روان شناس، اتفاقاتی که در جامعه رخ می‌دهد روان زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می‌دهد و در نهایت سبب ابتلا زنان به بیماری‌ روانی می‌شود.

مسوولان بخش صحت‌روانی شفاخانه حوزوی هرات می‌گویند، دلیل عمده‌ای که بیشتر زنان به بیماری روانی دچار می‌شوند، خشونت‌های خانوادگی است.

این در حالیست که آمار خشونت بر زنان در ولایت هرات همه ساله روبه افزایش است چنان که سالانه بیش از هزار قضیه‌ی خشونت بر زنان در هرات به ثبت می‌رسد.

فعالان حقوق زن با ابراز نگرانی از وضعیت زنان در هرات می‌گویند، کاهش آمار خشونت‌ها نیاز به اجرا شدن برنامه‌های کارآمد و بنیادی دارد.

عزیزه خیراندیش، فعال حقوق زن به این باور است که فشار‌های اجتماعی بر زنان به مراتب بیشتر از مردان است، زنان در کنار این‌که حقوق شان رعایت نمی‌شود از هر جهت تحت فشار قرار دارند.

از دیدگاه این فعال حقوق زن، نهاد‌های حامی زنان مکلف اند تا برای کاهش خشونت و بهبود وضعیت زنان کارهای بنیادی را انجام دهند، در قدم نخست نیاز است که دیدگاه زن‌ستیزی از بین برود.

خانم خیراندیش هم‌چنان می‌افزاید، لازم است تا برای کاهش خشونت بر زنان و جلوگیری از پیامد‌های آن، روی عوامل خشونت کار شود.

  انتقاد از کم‌کاری‌ها برای بهبود وضعیت زنان در حالی مطرح می‌شود که اداره‌ی امور زنان هرات، از برنامه‌های جدید برای مهار آمار خشونت بر زنان هرات خبر می‌دهد.

سهیلا صبری، مدیر ارتباطات و آگاهی عامه‌ی اداره امور زنان هرات، می‌گوید، اداره‌ی امور زنان هرات برنامه‌هایی را روی دست دارد که از این پس براساس این برنامه روی عوامل خشونت بر زنان کار خواهد کرد.

مدیر ارتباطات و آگاهی عامه‌ی اداره امور زنان هرات در ادامه می‌گوید، برنامه‌های این اداره برای کاهش خشونت‌ها در سطح شهر و شهرستان‌ها عملی خواهد شد و در این برنامه‌ها دو اصل آگاهی‌دهی دو جانبه و کار روی عوامل خشونت کار خواهد شد.

سخن از کاهش آمار خشونت‌ها در حالی به میان می‌آید که در پایان هر سال آمار خشونت و آمار مبتلایان به بیماری روانی در میان زنان هرات، سیر صعودی و موازی به هم را طی می‌پیمایند.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا