خطیب مسجد جامع گازرگاه به زنان خبرنگار اجازه ورود به نشست خبری را نداد


امروز مولوی مجیب ‌الرحمان انصاری، خطیب مسجد جامع گازرگاه هرات، در پیوند به اظهارات اخیرش با خبرنگاران نشست خبری دارد. در این نشست اما به زنان خبرنگار اجازه‌ی شرکت داده نشده است. زنان خبرنگار این عمل را توهین دانسته و چنین دیدگاه افراطی را در برابر زنان خطر جدی می‌دانند.

براساس اعلامیه‌ای نشر شده از سوی اداره‌ی امر به معروف و نهی از منکر منطقه‌ی گازرگاه، قرار است امروز ساعت 2 بعدازظهر مولوی مجیب الرحمان در مقر این اداره نشست خبری را برگزار کند. با آنکه در این اعلامیه ممانعتی از شرکت زنان خبرنگار ذکر نشده است، اما یکی از کارکنان اداره‌ی امر به معروف و نهی از منکر در تماس تلفنی با خبرگزاری بانوان افغانستان از حضور زنان خبرنگار در این نشست عذرخواهی کرد.

ممانعت از حضور زنان خبرنگار در این نشست واکنش‌های جدی زنان خبرنگار را در پی داشت به باور آنان اینگونه تبعیض سبب محدودیت آزادی بیان در هرات خواهد شد.

عاطفه غفوری، مسوول بخش زنان کمیته‌ی امنیت و مصوونیت در هرات می‌گوید، چنین دسته‌بندی کردن خبرنگاران و اجازه ندادن زنان خبرنگار به چنین نشست‌ها به معنی خفه کردن آزادی بیان است.

خانم غفوری در ادامه می‌افزاید: «محدود کردن زنان خبرنگار از شرکت در چنین نشست‌ها نشانه‌ی از تبعیض است که ما را نسبت به امنیت و وضعیت زنان خبرنگار هرات در آینده نگران ساخته است.»

در همین حال شماری از زنان خبرنگار چنین رفتار‌هایی را تبعیض و توهین به زنان خبرنگاران می‌دانند.

حسینا عظیمی خبرنگار می‌گوید، «نه تنها به زنان خبرنگار بل، به هیچ زنی در این نشست اجازه‌ی شرکت داده نشده است که این موضوع بیان‌گر یک دیدگاه کاملا افراطی در برابر زنان است و تهدید بسیار بزرگی است در برابر فعالیت زنان خبرنگار در هرات.»

در همین حال به باور شماری از زنان خبرنگار، چنین برخورد‌های از سوی عالمان دین نشان‌دهنده‌ این است که آنان هنوز زنان را نپذیرفته‌اند و کار و پیشرفت زنان را برای  بقای خود یک تهدید می‌دانند.

زینب سپهری خبرنگار، معتقد است که چینن برخورد‌هایی با زنان، بی اصل‌ و بی بنیاد و خلاف تمام و قوانین و موازین دینی و کشوری است.

خانم سپهری همچنان می‌افزاید: «این افراد هیچ توجیهی برای این کار شان ندارند جز دلایلی پوچ و من درآوردی.»

این نخستین بارنیست که برای زنان خبرنگار اجازه‌ی شرکت در چنین نشست‌هایی داده نمی‌شود در گذشته نیز مسوولان آموزشگاه‌های دینی در هرات مانع حضور زنان خبرنگار در آموزشگاه‌های دینی شده‌اند. شماری از زنان خبرنگار به این باور‌اند که تداوم این وضعیت کم‌کاری و بی توجهی نهاد‌های حامی خبرنگار را در هرات نشان می‌دهد.

فریبا آرام خبرنگار می‌گوید:«موضوع افراطیت و عمل‌های تبعیض‌آمیز عالمان دینی در برابر زنان خبرنگار از سوی نهاد‌های حامی خبرنگاران و مقامات دولتی جدی گرفته  نشده به همین دلیل تاکنون شاهد تداوم این وضعیت هستیم.»

خانم آرام در ادامه می‌گوید، نهادهای حامی خبرنگاران آنگونه که باید کاری انجام نداده اند و در مواردی هم که عمل کرده‌اند محافظه‌کارانه بوده است.

در همین حال مسوولان نهاد‌های حامی رسانه و خبرنگار در هرات، زنان خبرنگار را ستون قوی آزادی بیان عنوان می‌کنند و نگران چنین رفتار‌های افراط‌گرایانه هستند.

حامد مومن مسوول نهاد نی (حمایت کننده‌ی رسانه‌های آزاد) در حوزه غرب می‌گوید: «پیرامون این موضوعات نگران هستیم و بار‌ها نگرانی خود را در نشست‌های که با مقامات داشتیم بیان کردیم.»

مسوول نهاد نی درهرات هم‌چنان می‌افزاید، برای جلوگیری از دیدگاه‌ها وعمل‌های افراطی در برابر زنان خبرنگار نهاد نی برنامه‌های را روی دست دارد که به زود‌ترین فرصت آن را عملی خواهد کرد.

گزارش‌گر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا