حمیرا پیکار؛ از تحصیل در رشته فوتوژورنالیزم تا کار آفرینی برای زنان
“در اوایل در بخش مواد غذایی کار میکردم اما بعدها این ایده به ذهنم رسید که باید بر اساس نیازمندیها پوشاک را هم تحت پوشش قرار بدهم، به همین اساس برای بخش پوشاک یک تولیدی بنام فرخنده فیشن ایجاد کردم، لباسهایی از هر قوم و ازهر سمتی برای بانوان افغانستان.” بخشی از صحبتهای حمیرا پیکار رییس مووسسه زن افغان است، خبرگزاری بانوان افغانستان برای شناخت بیشتر او با وی گفتگویی ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
معرفی
حمیرا پیکار هستم، از رشته فتوژورنالیزم هنرهای زیبا در سال 2017 از دانشگاه کابل فارغ شدم.
بعداز فراغت مدتی را در این رشته کار کردم بعدا وارد کارهای تجارتی شدم و فعلا تمام فعالیتهایم روی تجارت است.
درمورد آغاز کارتان در تجارت بگویید؟
یک شرکت بنام فرخنده آنلاین ایجاد کردم که نخست مواد اولیه و مواد غذایی را در دسترس متقاضیان قرار میداد، طبق معمول هر تجارتی در اوایل مشکلات خاص خود را دارد و باید با مشکلات روبرو شد چون هر مشکلی که سر راه ما قرار میگیرد همان تجربه است که ما برای پیشبرد کارمان به آن نیاز داریم که بعدها با این نوع مشکلات چگونه روبرو شویم و یا چطور از آنها رد شویم.
در اوایل در بخش مواد غذایی کار میکردم اما بعدها این ایده به ذهنم رسید که باید بر اساس نیازمندیها پوشاک را هم تحت پوشش قرار بدهم، به همین اساس برای بخش پوشاک یک تولیدی بنام فرخنده فیشن ایجاد کردم، لباسهایی از هر قوم و ازهر سمتی برای بانوان افغانستان.
بجای اینکه پول هنگفتی را به مدل تبلیغاتی بدهم و لباسها را چند برابر قیمت به فروش برسانم، گفتم بهتر است خودم لباسها را نمایش و با قیمت نازلتر به دسترس مشتریان قرار بدهم.
حدود هفت ماه است که بر اساس نیازی که مردم به مراسمهای خوشی دارند یک مکانی ایجاد کردم بنام کلبه جشن تولد، در این مکان مردم از خوشیهای خود تجلیل میکنند و فعلا هدفم این است که کلبه جشن تولد را گسترش بدهم که در تمام ولایات نمایندگی داشته باشد.
درباره موسسه زن افغان که در آن فعالیت دارید بگویید؟
در کنار فرخنده آنلاین و فرخنده فیشن یک موسسه ایجاد کردم بنام موسسه زن افغان که این موسسه با فرخنده آنلاین نیز همکار است و فعالیتهایش با همدیگر مرتبط است،همان قسم که از نامش پیداست این موسسه تمام فعالیتهایش را زنان انجام میدهند، بیشترین تولیدات ما صنایع دستی است.
کالا را از طریق موسسه زن افغان تولید و با فرخنده آنلاین به فروش میرسانیم.
شما به عنوان یک زن کارآفرین برای چه تعداد زنان زمینهی شغل را فراهم ساخته اید؟
دو دورۀ آموزشی داشته ایم که در هر دوره 150 بانو را آموزش میدادیم، و بعضی از آنها حالا بنابر مشکلات ترانسپورت در خانه کار میکنند و وقتی کالای تولید کردند میتوانند خودشان شخصا به بازار به فروش برسانند و یا به کمک ما از طریق شرکت فرخنده آنلاین به فروش برسانند.
چه کسی شما را در فعالیتهایتان از نگاه اقتصادی حمایت میکرد؟
همیشه نمیشود که نیاز به حمایت داشته باشیم تا کاری را پیش ببریم و همیشه هم کسی برای حمایت شاید وجود نداشته باشد.
اما در آغاز فعالیتهایم کسی که انگیزه میداد و حمایتم میکرد شوهرم بود.
پیامتان به دیگر بانوان افغان چیست؟
پیام من به بانوان سرزمینم این است که هیچ وقت نترسید، ترس باعث میشود از رسیدن به اهدافمان دور بمانیم، وقتی یک هدف را انتخاب میکنید با امید به خدا و باورمندی به خود انجامش بدهید.
خود را با شکست وفق ندهید از شکست درس بگیرید و آن را به عنوان تجربهای برای پیشبرد کارتان استفاده کنید.
ترتیب: سکینه حنانی