نگرانی از افزایش آمار بیماران روانی در ولایت هرات

خشونت‌های خانوادگی، عدم توجه شوهران، خیانت و ازدواج اجباری از عواملی است که آمار بلندبالای مبتلایان به بیماری‌های روانی را در میان زنان تشکیل می‌دهد.

بر اساس آماری که بخش صحت‌روانی شفاخانه‌ی حوزه‌وی هرات ارائه می‌کند، آمار مبتلایان به بیماری روانی در هرات رو به افزایش است.

وحید نورزاد، مسوول بخش صحت روانی شفاخانه‌ی حوزه‌وی هرات می‌گوید، در 9 ماه نخست سال جاری، 3 هزار بیمار در بخش صحت روانی شفاخانه بستر اند که این آمار در کلِ سال گذشته به 2 هزار و6 صد و 44 مورد می‌رسید.

آقای نورزاد می‌افزاید، در سال گذشته 24 هزار 600 و 90 و 2 تن برای مشاوره و مداوا مراجعه کرده اند که این آمار تنها در 9 ماه اول سال جاری 24 هزار 600 و هفتاد و دو تن را به گونه‌ی مشاوره داشتیم.

به گفته‌ی آقای نورزاد، این مریضان میان سنین 12 تا 35 سال اند.

وی خشونت‌ها، طلاق، ازدواج‌های اجباری، ازدواج زیر سن، وجود فرد سوم در زندگی را از جمله فشارهایی عنوان کرد که زنان را راهی بخش صحت روانی شفاخانه‌ی حوزه‌وی هرات کرده است.

عدم توجه شوهران اما در صدر عوامل ابتلای زنان به بیماری روانی است.

فعالان حقوق زن باورمند اند که افزایش آمار مبتلایان به بیماری روانی، نگران‌کننده است.

جهانتاب طاهری، مسوول کمیته‌ی حمایت از خانواده‌ی شورای ولایتی می‌گوید، در شرایطی که زنان از کم‌ترین حقوق خود محروم اند، افزایش بیماری روانی میان زنان امری طبیعی است.

او می‌افزاید، زنان از هرآن‌چه که می‌تواند به بهبود روحیه‌ی آنان کمک کند، از جمله، پیاده‌روی، تفریح و ورزش محروم اند.

به باور وی، سخت‌گیری خانواده‌ها در زندگی زنان نیز از آنان انسان‌های خسته و افسرده ساخته است.

شماری دیگر از فعالان حقوق زن، شکاف میان زندگی مدرن و سنتی را عامل دیگر این وضعیت زنان می‌دانند.

سوسن بهبودزاده، شهردار شهرستان انجیل می‌گوید: «در شرایط کنونی ما در حال گذار از وضعیت سنتی به زندگی مدرن هستیم و این می‌تواند، عامل ابتلای زنان به مشکلات روانی است.»

به باور خانم بهبودزاده این تلفیق نامناسب سنت و تمدن باعث شده تاثیراتی روی روح و روان زنان بگذارد و زنان می‌خواهند از زندگی سنتی به مدرن بروند و زمانی که نمی‌توانند، به مشکلات روحی بر می‌خورند.

به باور وی، چشم‌وهم‌چشمی‌ها نیز سبب شده تا زنان به این مشکلات دچار شوند.

او از حکومت می‌خواهد تا برنامه‌های گسترده‌یی را برای آموزش خانواده‌ها در مورد زندگی خانوادگی داشته باشند.

به باور آین فعالان حقوق زن، اشتغال‌زایی، بهبود وضع سیاسی و اقتصادی کشور از مواردی است که می‌تواند تا سبب بهبود این وضعیت روحی مردم و به ویژه زنان شود.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا