عایشه خرم؛ نخستین بانو و دومین نماینده جوانان در سازمان ملل

عایشه خرم، به عنوان نماینده‌ی جوانان در سال 2019 میلادی برگزیده شده است. خانم خرم قرار است تا کم‌تر از یک ماه دیگر فعالیت‌اش را به گونه‌ی رسمی، در سازمان ملل متحد آغاز کند. عایشه خرم یک سال از جوانان در سازمان ملل نماینده‌گی خواهد کرد. خبرگزاری بانوان افعانستان، برای معرفی و بحث پیرامون برنامه‌ها و فعالیت‌های خانم خرم با او گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی

عایشه خرم، در سال 1999م. در کشور پاکستان به دنیا آمد و پس از برگشت به کشور، مکتب را در  لیسه‌ی عالی ملالی در شهر کابل در سال 2016 م به پایان رساند و اکنون دانشجوی سال سوم دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل است.

نخست در مورد این بگویید که چگونه به عنوان نماینده‌ی جوانان افغانستان در سازمان ملل متحد برگزیده شدید؟

عایشه خرم: برای شرکت در پروسه‌ی رقابت گزینش نماینده‌ی جوانان در سازمان ملل متحد، ۱۰۰ نفر درخواست داده‌ بودند که از میان 12  نفر انتخاب شدند. در مرحله بعدی از میان ۱۲ نفر ۶ نفرانتخاب شدند. بخش آخر با انتخاب ۳ نفر شروع شد که از میان ۳ نفر در دور نهایی فقط یک نفر، انتخاب شد. این آزمون در وزارت خارجه کشور گرفته شد و مصاحبه در حضور تدامیچی یاماموتو رییس هیئت معاونیت ملل متحد در افغانستان، سفیر جرمنی، ادریس زمان معین سیاسی وزارت خارجه و سوفیا رامیار رئیس اجرایی نهاد اندیشه وران برگزار شده است.

در این رقابت چه چیز سبب پیروزی عایشه خرم شد؟

عایشه خرم: برنامه‌ها و تاکید من بر روند صلح توانست من را برنده‌ی این رقابت سازد. بیشتر صحبت‌هایم در جریان این رقابت بر صلح و آن هم صلح فراگیر و همه شمول بوده است.

خط سرخ عایشه خرم به عنوان نماینده‌ی جوانان در سازمان متحد برای صلح چیست؟

عایشه خرم: خط سرخ من به عنوان یک جوان، حق حیات هر فرد افغانستان و صلحی با عزت است. صلحی را می‌خواهم که حق حیات، حق تحصیل را همراه با عدالت را به همه بدهد.

قرار است برای یک سال صدای جوانان در سازمان ملل متحد باشید؛ چه برنامه‌هایی در این راستا دارید؟

عایشه خرم: ماه دسامبرسال جاری قرار است کارم را به گونه‌ی رسمی در سازمان ملل متحد آغاز کنم، پیش از آن قرار است با جوانان ولایات دیدار کنم و خواسته‌های آنان را از نزدیک بدانم، پس از دانستن خواسته‌ها ومشکلات را برای حل چالش‌ها و رساندن صدای جوانان به جهانیان برنامه‌هایی را طرح خواهم کرد و از آنجایی که ما در سازمان ملل متحد صلاحیت اجرایی نداریم، اجرایی شدن برنامه‌هایم بستگی به تعهدات جامعه ملل دارد.

از دید شما امروزه عمده‌ترین چالش‌ و دغدغه‌ی جوانان چه است؟

عایشه خرم: عمده‌ترین چالش جوانان افغانستان، زندگی کردن در فضای ناامن افغانستان است. وضعیت ناگوار امنیتی است که سبب ایجاد اضطراب در جوانان شده است  و این وضعیت خیلی از فرصت‌ها را از جوانان گرفته است.

پیش از این فعالیتی در حوزه‌ی جوانان داشتید؟

عایشه خرم: بله پیش از این از مان دانش‌آموزی با سایت‌ها و مجله‌های مختلف داخلی و خارجی همکاری داشتم و مطالبی را در ارتباط به وضعیت جوانان نیز می‌نوشتم و همچنان در برنامه‌های شبیه‌سازی سازمان ملل جند سال کار کردم و از این طریق در چند برنامه‌ی شبیه‌سازی سازمان ملل در کشورهای مختلف مثل تاجکستان شرکت کردم. چندی پیش بزرگ‌ترین کنفرانس شبیه‌سازی سازمان ملل را در کابل دایر کردم که توانستم جوانان 34 ولایت را به  مدت سه روز دورهم جمع کنم و فرصت بحث‌ها و تبادل نظر را برای شان فراهم کنم.

دوست داریم از علایق تان هم بدانیم؟

عایشه خرم: علاقه‌مندی به یادگیری زبان‌های خارجی دارم. به دو زبان، انلگیسی و فرانسوی بلدیت دارم و دوست دارم به چند زبان دیگر نیز مسلط شوم و در کنار این علاقه‌ی شدیدی به هنر نقاشی دارم و در اوقات بیکاری نقاشی می‌کنم.

در پایان پیام تان به جوانان چیست؟

عایشه خرم: پیام من به یک جوانان این است. ما جوانان با اتحاد و همبستگی می‌توانیم یک افغانستان شگوفایی را به نسل‌های بعدی به میراث بگذاریم زیرا ما جوانان روزنه‌ی امید افغانستان هستیم و باید از حق تحصیل و فرصت‌هایی را که در اختیار داریم به خوبی استفا ده کنیم تا بتوانیم مسوولیت خودر را در قبال کشور خود به خوبی ادا کنیم.

مصاحبه کننده: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا