ملتی پشتیبان حکومت و دولتی بی‌مهر

کمبود دارو و متخصص زنان و زایمان، نبود مراکز صحی در شهرستان‌ها و مشکلات در انتقال بیماران از شهرستان‌ها به مرکز ولایت دایکندی برای معالجه؛ از چالش‌هایی است که فعالان حقوق زن دایکندی را نگران کرده است.

دایکندی ولایتی است که با بیش از 7صد هزار نفوس، تنها یک متخصص زنان و زایمان دارد.

سودابه موحدی، فعال حقوق زن در ولایت دایکندی می‌گوید، در این ولایت تنها یک متخصص زنان و زایمان در تنها زایشگاه این ولایت وجود دارد که برای درمان و رسیدگی به همه‌ی مریضان کافی نیست.

او می‌افزاید، امکانات در این ولایت بسیار کم است و بیماران شهرستان‌ها در هوای سرد تا انتقال به مرکز این ولایت می‌میرند یا با مشکلات صحی بیشتری مواجه می‌شوند.

خانم موحدی افزود، کمبود امکانات در دایکندی بیداد می‌کند، بستر کافی برای بیماران در دایکندی وجود ندارد و زنان در دهلیزها و راه‌روهای زایشگاه، درد زایمان می‌کشند و ولادت می‌کنند.

شماری از اعضای شورای ولایتی این ولایت نیز وجود این چالش‌ها را تایید می‌کنند.

شیما محمدی، عضو شورای ولایتی می‌گوید، این ولایت در عدم متخصص زنان و زایمان به سر می‌برد و با وجود چالش‌های این ولایت، هیچ داکتر متخصصی حاضر به اجرای وظیفه در این ولایت نیست.

خانم محمدی می‌افزاید، بارها شورای ولایتی به دلیل وجود این چالش‌ها دادخواهی کرده است، اما تا کنون راه‌حلی برای این چالش‌ها از سوی حکومت محلی و مرکزی جستجو نشده است.

مسوولان در اداره‌ی امور زنان اما می‌گویند تلاش‌ها برای رفع این چالش جریان دارد.

معصومه حسینی، سرپرست ریاست امور زنان ولایت دایکندی، نبود مراکز صحی در شهرستان‌های دایکندی و چالش‌های زنان برای آمدن به مرکز صحی شهر را می‌پذیرد اما امیدوار است تا در نتیجه‌ی جلسه‌ی بعدی ولایت، این چالش‌ حل شود.

این در حالیست که در سال روان، 46 زن از دوره‌ی آموزشی دوساله‌ی قابله‌گی دانش‌آموخته شدند.

مسوولان در اداره‌ی صحت عامه اما می‌گویند که آمار مرگ‌ومیر مادران نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

اسحاق علی درمان، رییس صحت عامه‌ی ولایت دایکندی، از کاهش 5 درصدی آمار مرگ و میر مادران در این ولایت خبر می‌دهد.

آقای درمان افزود، قابله‌های فارغ شده قرار است در آشیانه‌های صحی شهرستان‌های این ولایت برای درمان مریضان استخدام می‌شوند.

این در حالیست که گزارش‌های قبلی از این ولایت حاکی است که دایکندی بیش از 7صد هزار نفوس دارد که امکانات و مراکز صحی آن برای 4صد هزار نفر کافی است و تا هنوز نیز تغییراتی در تشکیلات مراکز صحی آن نیامده است.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا