تلاش بدرجمال غمی در فراهم‌سازی زمینۀ آموزش برای دختران در زرنج

“وجود عرف‌وعنعنات ناپسند مانع تحصیل و ازدواج‌های زیر سن در میان دختران شده است اکثر خانواده‌ها به دختران‌شان اجازه  رفتن به مکتب را نمی‌دهند.” گوشه‌ای از گفته‌های بدر جمال غمی، مدیر مکتب نسوان زرنج ولایت نیمروز است، برای بحث پیرامون وضعیت آموزشی دختران در نیمروز خبرگزاری بانوان افغانستان با او گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی؟

پاسخ: بدرجمال غمی هستم، در سال 1342ه.ش در شهر نیمروز متولد شدم. تحصیلات ابتدایی را در فراه به پایان رساندم و پس از سپری کردن امتحان کانکور به رشته‌ی طب معالجوی دانشگاه کابل قبول شدم، اما متاسفانه به دلیل مشکلات امنیتی آن زمان نتوانستم به آموزش این رشته ادامه دهم و اما بعد از آن در شهر زرنج به آموزش رشته‌ی ریاضی و فیزیک پرداختم و پس از به پایان رساندن این رشته توانستم به حیث آموزگار در لیسه نسوان زرنج کارم را آغاز کنم.

پرسش: چه چیز سبب شد تا مدیریت را انتخاب کنید؟

پاسخ: من بیش از 20 سال به عنوان آموزگار در لیسه نسوان زرنج فعالیت کردم و در این مدت از اوصاف و ویژیگی‌های دانش‌آموزان‌ام آگاهی کامل پیدا کردم و همه‌ی این موضوعات سبب شد تا در نهایت به تقاضای مسوولان مقام ولایت شهر نیمروز به حیث مدیر این مکتب فعالیت‌هایم را در سال 1384ه.ش آغاز کنم.

پرسش: از دستاوردها و فعالیت‌های تان در لیسه‌ی نسوان زرنج بگویید؟

پاسخ: در حدود پانزده سال است که مدیریت این مکتب را به عهده دارم تلاش‌های زیادی برای ساخت و پیشرفت این مکتب انجام دادم.

توانستم برای آموزش بهتر دانش‌آموزان این مکتب، لابراتوار‌های مجهز و کتابخانه‌ایی با 5000 هزار جلد کتاب را نیز ایجاد کنم و این کتاب‌خانه جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان دانش‌آموزان دختر این مکتب خیلی تاثیرگذار بوده است.

پرسش: در زمان مدیریت تان دانش‌آموزان این مکتب چه دستاوردهایی داشته اند؟

پاسخ: دختران موفق این مکتب در همه‌ی عرصه‌ها برای این مکتب افتخار آفرینی کرده اند، در زمینه‌ی ورزش دو سال پی‌هم مقام قهرمانی را دررشته‌ی والیبال از آن خود کردند، دانش‌آموزان این مکتب قهرمان ستاره‌ی معارف شدند و در کنار همه‌‍‌‌ی این‌ها این مکتب همواره به عنوان مکتب نمونه در درجه نخست قرار داشته است.

پرسش: از نظر شما ویژیگی‌های یک مدیر موفق چیست؟

پاسخ: ویژیگی‌های یک مدیر موفق، اوصاف و کردار نیکو اوست و همچنان یک مدیر موفق باید توانمندی مدیریت اوضاع مکتب را به گونه‌ی درست آن داشته باشد تا بتواند در زمینه رشد مکتب کوشا باشد. در کنار این موضوعات مدیر یک مکتب باید مطابق لوایح و قوانین نظم مکتب را برقرار کند.

پرسش: از چالش‌های موجود در مکتب نسوان زرنج بگویید؟

پاسخ: متاسفانه ولایت نیمروز دارای عرف و عنعنات ناپسند است و به همین دلیل شماری از خانواده‌ها مانع تحصیل دختران شان می‌شوند و ترجیح می‌دهند دختران‌شان ازدواج کنند.

گفتنی آخر؟

پاسخ: از همه‌ی خانواده‌ها می‌خواهم تا مانع تحصیل دختران نشوند، زیرا زنان نیمی از پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند و آنان نیز در صورت فراگیری آموزش می‌توانند تغییرات مثبتی را در جامعه به وجود بیاورند.

مصاحبه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا