پزشکان: رهنمای آموزش مسائل برای دختران نیاز اساسی است
عدم آگاهی دختران در مورد مسایل جنسی، سبب چالشهای زیادی در زندگی زناشویی آنان میشود، رهنمای آموزش مسایل جنسی یکی از پیشنهادهایی است که به باور برخی از زنان میتواند، راهگشای مشکل باشد و دختران را از بسیاری از خطرها و بیماریها مصوون نگهدارد.
یکی از متخصصان زنان و زایمان در این زمینه میگوید، عدم آگاهی دختران از مسایل زناشویی برای دختران مشکلآفرین است.
هما نیکسیر متخصص زنان و زایمان میگوید، دختران در صورت عدم آگاهی در مورد مسایل زناشویی و اناتومی بدن خودشان، با مشکلات صحی و جنسی مواجه میشوند.
خانم نیکسیر میافزاید، برای آشنایی دختران با این مسایل، نیاز است تا این آموزشها در زمان مکتب، برای دختران داده شود.
این پزشک متخصص زنان باورمند است که عدم آگاهی دختران از مسایل زناشویی و جنسی، زمینهی سو استفاده جنسی از این زنان را نیز فراهم میسازد.
«موارد زیادی وجود دارد که عدم آگاهی دختران از مسایل جنسی، دختران را در زمان مجردی و یا پس از ازدواج، با چالشهایی مواجه ساخته است.»
شماری از فعالان حقوق زن اما باورمند اند که مسایل جنسی باید در مواد درسی مکتب وجود داشته باشد.
فاطمه جعفری، فعال حقوق زن میگوید، رهنمای آموزش مسایل زناشویی، از ابتداییترین مواردی است که در دیگر کشورها برای دانشآموزان آموزش داده میشود، چون همین آموزشها، آنها را از بسیاری از خطرها و بیماریها مصوون نگه میدارد.
به باور وی، تابو بودن صحبت در مورد مسایل جنسی، سبب شده که دختران و پسران از این آموزشها محروم شوند و این آموزشها نه در مکتب و نه در خانه به آنها داده نمیشود.
او میافزاید: اطلاعاتی که از سوی خانوادهها در اختیار جوانان قرار داده میشود، غیر صحی و غیر بهداشتی و با خرافات همراه است، هیچ نهادی صحی و معتبری نیز وجود ندارد تا این آموزشها را مهیا سازد.
«برخی از جوانان، این اطلاعات را از طریق نت به دست میآورند و برخی دیگر نیز دسترسی به نت ندارند.»
به باور وی، همین مسئله سبب شده تا آمار مشخصی از بیماریهایی چون “هیپاتیت” و “اچ، آی، وی” وجود نداشته باشد و این فاجعهی خاموش هر روز قربانی میگیرد.
مسوولان در وزارت آموزش و پرورش اما میگویند، هنوز برای گنجانیدن این مضمون در نصاب تعلیمی زود است.
نوریه نزهت، سخنگوی این وزارت میگوید: «ما میدانیم که این یک نیاز است، اما این مسئله باید با توجه به شرایط افغانستان در نصاب درسی گنجانیده شود.»
وی میافزاید، به دلیل تابو بودن صحبت در این باره، رهنمای مشخصی برای آموزش مسایل جنسی در نصاب درسی دانشآموزان وجود ندارد.
خانم نزهت افزود، فعلا در مضمون بیولوژی صنف دوازدهم، مواردی در مورد بدن انسان توضیح داده میشود اما چون جامعه، فعلا آمادگی پذیرش چنین مسئلهیی را ندارد، ممکن است با گنجانیدن این رهنما در مواد آموزشی، محدودیتها برای فراگیری درس دختران بیشتر از پیش شود.
گزارشگر: سیمین صدف