حضور کم‌رنگ زنان در اداره‌های دولتی فراه؛ سهم زنان ده درصد است

فراه از جمله ولایت‌های حوزه‌ی غرب افغانستان است، زندگی زنان در این ولایت همانند سایر ولایات افغانستان خالی از مشکل نیست. ازدواج‌های زیر سن، ازدواج‌های اجباری، فرار از منزل، آزار و اذیت در ادا‌ره‌های دولتی، عرف‌ و عنعنات ناپسند، حضور کم‌رنگ‌ زنان در اداره‌های دولتی، عدم آگاهی زنان از حقوق اساسی شان، از اساسی‌ترین چالش‌های زنان در ولایت فراه عنوان می‌شود

برای بحث بیشتر پیرامون این موضوعات، خبرگزاری بانوان افغانستان، با پروین طوفان، کارشناس جندر مقام ولایت فراه، گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی؟

پروین طوفان، متولد سال 1354 ه.ش در ولایت فراه هستم، تحصیلات‌ام را در رشته‌ی حقوق و علوم سیاسی به پایان رساندم و اکنون به عنوان کارشناس جندر مقام ولایت ایفای وظیفه می‌کنم.

پرسش: فعالیت‌های تان را از چی زمانی آغاز کرده‌اید؟

پاسخ: فعالیت‌هایم را از سال 1381 ه.ش آغاز کردم، اول ازهمه سال‌ها در تشکیلات معارف ایفای وظیفه کردم و پس از آن دو سال به عنوان مدیر جندر مبارزه با مواد مخدر فراه کار کردم و سپس در انتخابات پارلمانی به عنوان مدیر آگاهی‌عامه فعالیت داشتم و اکنون به عنوان کارشناس جندر مقام ولایت در زمینه‌ی حقوق و خواسته‌های زنان ولایت فراه دادخواهی‌ می‌کنم.

پرسش: به عنوان کارشناس جندر مقام ولایت تا کنون چی کارهایی را انجام داده‌اید؟

پاسخ: به عنوان کارشناس جندر مقام ولایت فراه، در زمینه حل مشکلات زنان این ولایت تلاش کردم. زنان در فراه اول از همه از خشونت‌های خانواده‌گی و بعد، از آزارو اذیت در اداره‌های دولتی شکایت دارند. کارهایی که در دوران یک سال انجام دادم شامل؛ راه‌اندازی برنامه‌های آگاهی‌دهی برای زنان در شهرستان‌ها، ایجاد شیرخوارگاه‌ها برای سهولت کارمندان زن در اداره‌های دولتی، استخدام زنان در اداره‌های دولتی و ایجاد کمیته‌های منع آزارو اذیت در این اداره‌ها

پرسش: در رابطه به ایجاد کمیته‌های منع آزار واذیت در اداره‌های دولتی گفتید، آیا زنان به این کمیته‌ها شکایت می‌کنند؟

پرسش: متاسفانه زنان به عوض شکایت کردن به گونه‌ رسمی و مکتوبی، ترجیه می‌دهند به گونه محرمانه شکایت کنند و در بیشتر موارد زنان به جای شکایت کردن،  ترک وظیفه می‌کنند و یا هم به اداره‌ی دیگر وظیفه‌ی شان را انتقال می‌دهند.

پرسش: پیش‌تر در رابطه به عدم دسترسی زنان به نهادهای عدلی وقضایی اشاره کردید، چه چیزی سبب عدم دسترسی زنان به نهادهای عدلی و قضایی در فراه شده است؟

پاسخ: زنان در مرکز فراه تا حدودی به نهادهای عدلی وقضایی دسترسی دارند و اما در شهرستان‌های دوردست متاسفانه زنان به دلایل؛ عرف‌و عنعنات ناپسند، عدم آگاهی از حقوق شان، ترس از افزایش خشونت‌ها و بی‌اعتمادی به نهادهای عدلی و قضایی کمتر به این نهادها مراجعه می‌کنند.

پرسش: در گفته‌های تان اشاره کردید حضور زنان در اداره‌های دولتی کم‌رنگ است، چه چیزی سبب کم‌رنگ شدن حضور زنان در اداره‌های دولتی شده است؟

پاسخ: زنان اکنون در حدود 10 درصد در اداره‌های دولتی حضور دارند، در حالی‌که باید سهم 30 درصدی را در  اداره‌های دولتی داشته باشند.

زنان فراه به دلایل عرف‌و عنعنات ناپسند، کمبود ظرفیت و آزارو اذیت، در اداره‌های دولتی حضور کم‌رنگ دارند.

پرسش: عمده‌ترین مشکلات زنان در ولایت فراه چیست؟

پاسخ: عمده‌ترین مشکلات زنان در ولایت فراه، ازدواج‌های زیر سن، ازدواج‌های اجباری، فرار از منزل، آزار و اذیت در اداره‌های دولتی، عرف‌وعنعنات ناپسند، محروم ماندن دختران از تحصیل، خشونت‌های خانواده‌گی، حضور کم‌رنگ‌ زنان در اداره‌های دولتی و عدم آگاهی زنان از حقوق اساسی شان است.

گفتنی آخر؟

باید از زنان در همه‌ی عرصه‌ها حمایت شود، گرچه قانون خشونت علیه زنان، کمیته‌های منع خشونت در اداره‌های دولتی و دیگر قوانین برای رسیدگی به مشکلات زنان وجود دارد اما چه خوب است که این قوانین در عمل پیاده شود.

مصاحبه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا