همایش گرامی‌داشت از روز جهانی صلح در دانشگاه هرات برگزار شد

 

همایشی به پیشواز از روز جهانی صلح، امروز (پنجشنبه، 28 سنبله) در دانشگاه هرات، از سوی انجمن مطالعات صلح این دانشگاه برگزار شد.

برگزار کننده‌گان هدف از برگزاری این برنامه را ترویج فرهنگ همدیگرپذیری در میان دانشجویان دانشگاه هرات عنوان می‌کنند.

نصیر احمد رحیمی، برگزار کننده می‌گوید، دانشگاه هرات همه ساله از روز جهانی صلح بزرگ‌داشت به عمل می‌آورد تا از این طریق فرهنگ همدیگرپذیری را در دانشگاه ترویج دهند.

او در ادامه می‌گوید: «ما مبارزه خود را برای رسیدن به صلح از طریق مکان‌های علمی آغاز می‌کنیم.»

از سویی، توفیق سرورزاده معاون علمی دانشگاه هرات می‌گوید، باید با حرکت‌های خودجوشانه  برای رسیدن به صلح تلاش کرد و همه افراد باید با درک تفاوت‌ها و تضادها همدیگر را بپذیرند.

در همین حال شماری از استادان دانشگاه هرات می‌گویند، در تغییر وضعیت نامطلوب کنونی مردم بیشتر از همه نقش دارند و باید مردم با درک تفاوت‌های همدیگر، صلح را در کشور به وجود بیاورند.

عادله کبیری، استاد دانشگاه می‌گویند: «رسیدن به صلح دایمی، تنها به مردم کشور ربط دارد و ما می‌توانیم صلح را در ساختارهای اجتماعی نهادینه کنیم.»

او در ادامه می‌گوید، باید صلح  به‌عنوان یک ارزش شناخته شود و گفت‌وگوهای صلح هیچ‌ ربطی به صلح در درون کشور ندارد و می‌توان با متحد شدن و همدیگرپذیری صلح را در کشور به وجود آورد.

با این حال شماری از دانشجویان دانشگاه هرات به این باور اند که صلح را باید با نه گفتن به تعصب در جامعه به وجود آورد.

علی‌بخش رضایی، دانشجو می‌گوید، صلح یعنی همدیگرپذیری و حتی اگر جنگ هم در کشور ختم شود اما همدیگرپذیری وجود نداشته باشد بازهم جامعه به سوی تباهی کشانده خواهد شد.

او در ادامه می‌گوید، برای دست‌ یافتن به صلح، باید ریشه تعصب را در جامعه خشکانده شود.

در همین حال سونا سادات یکی دیگر از دانشجویان می‌گوید، صلح یعنی آرامش، دوستی و یک‌‌دلی و رسیدن به صلح فقط با همدلی صورت می‌گیرد، که باید فرهنگ همدلی و دوستی را ازنهاد‌های علمی آغاز کرد.

او در ادامه می‌گوید: «زمانی‌که  به این درک برسیم که مدیگر را پذیریم و به فرهنگ و رسم‌رواج‌‌های یکدیگر احترام بگذاریم، صلح همین است.»

 از روز جهانی صلح همه‌ساله در ۲۱ سپتامبر تجلیل می‌شود. این روز اولین بار در سال ۱۹۸۲ به نام روز جهانی صلح نام نهاده شد.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا