تظاهر به خودکشی راه حل مشکلات زنان؟
مسوولان در شفاخانه حوزوی هرات از افزایش تظاهر به خودکشی در میان زنان خبر میدهند، آنان میگویند، بیشترین رقم آمار اقدام به خودکشی را زنان دارند و بیشتر قضایای اقدام به خودکشی در بین زنان تظاهر به خودکشی است.
به گفتهی مسوولان شفاخانه حوزوی هرات، آمار اقدام به خودکشی در شش ماه نخست سال روان نسبت به شش ماه نخست سال پار، 10 درصد افزایش یافته است.
عارف جلالی، سرطبیب شفاخانه حوزوی هرات میگوید، از آغاز سال روان تاکنون بیش از ۷۰۰ قضیه اقدام به خودکشی در شفاخانه حوزوی هرات ثبت شده است، که از این میان بیش از ۵۰۰ قضیه زنان بودهاند.
سر طبیب شفاخانه حوزوی هرات در ادامه میافزاید، زنان بهخاطر گریز از مشکلات تظاهر به خودکشی میکنند.
این در حالیست که پزشکان در شفاخانه حوزوی هرات، افزایش آمار تظاهر به خودکشی در میان زنان را نگران کننده میخوانند.
نبیل فقیریار، متخصص داخله عمومی میگوید، تظاهر به خودکشی در کنار اینکه یک معضل اجتماعی است؛ سبب تلف شدن وقت پزشکان، نرسها و ضایع شدن منابع مالی نیز میشود.
وی در ادامه افزود، همانطور که اعتیاد یک پدیده آموختنی است، تظاهر به خودکشی هم میتواند در بین جوانان در صورت جدی نگرفتن و مهار نکردن شیوع پیدا کند.
از سویی تعدادی از زنانیکه تظاهر به خودکشی کردهاند، به این باورند که تظاهر به خودکشی تنها راه حل مشکلاتشان است.
سارا امیل: «پدرم میخواست مرا به عقد یکی از اقوامش در بیاورد؛ بدون اینکه نظر من برایش مهم باشد، در اوایل بسیار سعی داشتم که به پدرم بفهمانم ما مناسب هم نیستیم اما پدرم روی حرف خودش تاکید داشت بههمین دلیل با تظاهر به خودکشی خواستم مانع تصمیم پدرم شوم.»
سارا میگوید، با انجام این کار توانسته است تصمیم پدرش را تغییر دهد.
از سویی برخی از زنان میگویند، تظاهر به خودکشی سبب نجات زندگی مشترک وجلب توجه میشود.
معلا عطایی، 22 ساله است که بهخاطر اینکه شوهرش قصد ازدواج مجدد را داشت تظاهر به خودکشی کرده است.
او میگوید: «بخاطر اینکه بتوانم ساختار زندگیام را حفظ کنم اینکار را انجام دادم، شوهرم نیز تا حالا که چهار ماه از آن واقعه میگذرد نمیداند که من قصد خودکشی را نداشتهام.»
با این حال شمار دیگری از زنان میگویند، بهخاطر ترس از مرگ، دست به تظاهر به خودکشی زدهاند.
سونیا احمدی میگوید: «دو ماه از ازدواجم میگذشت جنجالهای زیاد سبب شد که چندین بار طی این دو به خانه پدرم بروم اما پدرم مرا دوباره به خانه شوهرم میفرستاد، دیگر راهی برایم باقی نماند، مجبور شدم تظاهر به خودکشی کنم.»
در همین حال آگاهان امور اجتماعی عوامل زیادی را مسبب افزایش آمار خودکشی و تظاهر به خودکشی بیان میکنند.
علی کاوه، جامعهشناس میگوید، طبق تحقیقات انجام شده 70 تا 80 در صد خودکشیها توسط زنان انجام شده است، عوامل آن نیز خشونتهای خانوادگی، روابط بین والدین و فرزندان، در مواردی هم شکستهای تحصیلی، عشقی و روابط دوستانه بین دختر و پسر است.
به باور این آگاه امور اجتماعی تا زمانیکه عوامل تظاهر به خودکشی سر جا باشد نمیتوان آنرا مهار کرد.
گزارشگر: فرشته رحیمی