فقط یک زن در بست کلیدی ولایت غور

غوراز جمله ولایت‌های مرکزی افغانستان است، زندگی زنان در این ولایت همانند سایر ولایات افغانستان خالی از مشکل نیست. ازدواج‌های اجباری، عرف‌وعنعنات ناپسند، فقر اقتصادی، حضور کم‌رنگ‌ زنان در اداره‌های دولتی، عدم آگاهی مردان از حقوق اساسی زنان، از اساسی‌ترین چالش‌های زنان در ولایت غور عنوان می‌شود.

 برای بحث بیشتر پیرامون این موضوعات، خبرگزاری بانوان افغانستان، با فاطمه شاداب، مسوول مرکز حمایوی ندای زن در این ولایت، گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی

فاطمه شاداب هستم، متولد سال1368 ه.ش. تحصیلات‌ام را در رشته‌ی ساینس به پایان رساندم و بعد از آن فعالیت‌های خود را در بخش‌های مختلف ادامه دادم. اکنون به حیث مسوول مرکز حمایوی ندای زن در غور فعالیت می‌کنم.

پرسش: فعالیت‌های تان  در زمینه‌ی کار زنان از چی زمانی آغاز کردید؟

پاسخ: فعالیت‌هایم را از سال 2013 م آغاز کردم و بعد از سال‌ها تلاش اکنون مسوول مرکز حمایوی ندای زن درغور هستم، که در این مرکز به فعالیت‌های زیادی و دادخواهی در زمینه حقوق زنان می‌پردازم.

پرسش: شما به عنوان مسوول مرکز حمایوی ندای زن در غور، چی فعالیت‎‌هایی را انجام داده‌اید؟

پاسخ: در مرکز ندای زن از زنانی که مورد خشونت‌های مختلف قرار می‌گیرند، حمایت می‌کنم. در این مرکز به دخترانی که در سن کم مجبور به ازدواج می‌شوند، دخترانی که به دلایل مختلف از خانه فرار می‌کنند، زنانی که از زندان آزاد شده اند و دیگر مورد قبول خانواده‌های شان نیستند و زنانی که دعوای میراث دارند کمک می‌‌کنیم. در کنار این برنامه‌های آگاهی‌دهی برای زنان و مردان نیز راه‌اندازی می‌کنیم، که این کار در کاهش خشونت‌ها تاثیرگذار است.

پرسش: عمده‌ترین مشکلات زنان در ولایت غور چیست؟

پاسخ: مشکلات عمده‌ی زنان در ولایت غور، ازدواج‌های اجباری، فقر اقتصادی، عرف‌وعنعنات ناپسند، ناامنی، حضور کم‌رنگ‌ در اداره‌های دولتی، عدم آگاهی مردان از حقوق اساسی زنان است.

پرسش: در رابطه به حضور کم‌رنگ زنان در اداره‌های دولتی گفتید، چه چیزی سبب حضور کم‌رنگ زنان در اداره‌های دولتی غور شده است؟

پاسخ: متاسفانه در حال حاضر فقط یک زن در بست کلیدی این ولایت وجود دارد، که آن‌هم رییس امور زنان ولایت غور هست.

زنان در این ولایت به دلیل عرفه ‌وعنعنات ناپسند، پایین بودن درجه تحصیلی و تبعیض جنسیتی نمی‌توانند در بست‌های کلیدی فعالیت داشته باشند.

پرسش: زنان در غور بیشتر به چه فعالیت‌هایی می‌پردازند؟

پاسخ: زنان غور از سال‌های زیاد تا کنون توانسته با وجود مشکلات زیادی، در بخش‌های اقتصادی، ورزشی، سیاسی و فرهنگی فعالیت‌هایی داشته باشد.در بخش اقتصادی زنان ولایت غور به تولید گلیم، قالین، گراف و خامک‌ دوزی می‌پردازند.

گفتنی آخر؟

دولت باید توجه خاصی به زنان ولایت غور داشته باشد. زنان در این ولایت هر روز با مشکلات زیادی چون ازدواج‌های اجباری روبرو می‌شوند و باید زمینه تحصیلات عالی را برای زنان فراهم کنند تا آنان بتوانند تغییر بزرگی را در جامعه ایجاد کنند.

ترتیب: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا