نبود حمایت و بازار فروش؛ مسیر پیشرفت را برای «جزیره» بسته است

گروهی از زنان در هرات، از چندی به‌اینسو به منظور کسب درامد و اشتغال‌زایی برای هم‌نوعان شان کار خانه تولید مواد غذایی را ایجاد کرده‌اند. آنان می‌گویند، با گذشت بیش از یک سال از فعالیت شان به دلیل عدم حمایت و نبود بازار فروش نتوانسته‌اند کارخانه‌ی شان را وسعت دهند.

«جزیره» نام کارخانه‌ای است که مریم محمدی همراه با بیست زن با سرمایه‌ای شخصی شان ایجاد کرده‌اند. آنان در این کارخانه به تولید آش، انواع شیرینی، کلوچه، ترشی‌جات، مربا و پخت و پز غذا‌ها سنتی چون بولانی می‌پردازند.

مریم محمدی، مسوول کارخانه می‌گوید، هدف از ایجاد این کارخانه، کسب درامد و اشتغال‌زایی برای دیگر زنان بوده است.

خانم محمدی در ادامه می‌افزاید: «از همان ابتدا که کارخانه را ایجاد کردم می‌خواستم به زودی کارم را گسترش دهم و برای تعداد بیشتری از زنان، زمینه‌ی کار را فراهم کنم؛ اما به دلیل نبود بازار فروش و عدم حمایت نهاد‌های که در حوزه‌‌ی زنان کار می‌کنند کارخانه‌ام نتوانست پیشرفت کند.»

در همین حال همکاران مریم می‌گویند، برای وسعت کارخانه‌ی شان هر دری را کوبیدند اما پاسخی نیافتند.

کبرا کوثر احمدی یکی از سرمایه‌گذاران این کارخانه می‌گوید، بعضی اوقات تولیدات شان را دکانداران نمی‌خرند و کسی نیست تا از آنان حمایت کند. او نسبت به این وضعیت شاکی است و دلیل آن را عدم حمایت از محصولات داخلی می‌داند.

مریم در ادامه می‌گوید: «ما این کار را به این امید شروع کردیم که شاید به خانواده هایمان کمک کنیم. در این کارخانه همه‌ی افرادی که کار می‌کنند سرپرست ندارند و همه‌ نیاز دارند تا درامدی داشته باشند اما متاسفانه محصولات کارخانه ما آنچنان که باید مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.»

این در حالیست که مسوولان در اتاق تجارت و صنایع زنان در حوزه‌ی غرب می‌گویند، این اتاق برای زنانی خدمات ارائه می‌دهد که جواز کار و عضویت این اتاق را داشته باشند.

مریم جامی رییس اتاق تجارت و صنایع زنان در حوزه‌ی غرب می‌گوید: «اتاق تجارت و صنایع زنان  برای زنانی که فعالیت‌های اقتصادی دارند دادخواهی می‌کند و بخاطر رفع مشکلات سکتور خصوصی فعالیت می‌کند.»

رییس اتاق تجارت وصنایع زنان در ادامه می‌گوید، کسانی که عضویت اتاق تجارت و صنایع زنان را می‌گیرند به دونرها معرفی می‌شوند تا از کمک‌های مالی آنها استفاده کنند.کسانی هم که توان گرفتن جواز کار و عضویت اتاق تجارت و صنایع زنان را نداشته باشند به نهاد‌های صنفی معرفی می‌شوند تا از آن طریق به آنان کمک شود.

بیش از یک سال از آغاز فعالیت این گروه می‌گذرد اما به دلیل فروشات کم و عدم حمایت از آنان در حال حاضر فقط آش رشته را تولید می‌کنند. این گروه خواهان حمایت مردم از محصولات داخلی هستند.

گزارشگر: مریم محمدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا