افزایش آمار خشونت در بامیان؛ زنان دولت را مقصر میدانند
بر اساس آماری که ریاست امور زنان ولایت بامیان به دست میدهد، خشونت در برابر زنان در این ولایت، در ششماه نخست سال جاری نسبت به شش ماه نخست سال پار افزایش یافته است.
حواگل رضایی، سرپرست ادارهی امور زنان بامیان میگوید، آمار خشونت در شش ماه نخست سال ۱۳۹۷، به 62 پرونده رسیده بود که این آمار در شش ماه نخست سال جاری با تفاوت 5 قضیه، به 67 مورد افزایش یافته است.
سرپرست ادارهی امور زنان در ادامه میافزاید، عمدهترین دلایل خشونت علیه زنان لتوکوب، ازدواجهای اجباری، ندادن نفقه، فرار ازمنزل، ممانعت از تحصیل، خشونتهای خانوادهگی، قتل، خودکشی و تجاوز جنسی است.
افزایش آمار خشونت را در ولایت بامیان، نگرانی فعالان حقوق زن را برانگیخته است آنان میگویند، نهادهای مسوول باید این موضوع را جدی بگیرند.
راضیه اقبال زاده، فعال حقوق زن میگوید، زنان در بامیان در محیطهای مختلف مورد آزار واذیت قرار میگیرند. دلیل افزایش آمار خشونت در بامیان عدم رسیدگی درست به قضیههای خشونت علیه زنان در بامیان است.
او در ادامه میگوید، همواره خشونتها علیه زنان پنهان میماند، چون زنان در بیشتر موارد نمیتوانند خشونتها را ثابت کنند و در نهایت حقوق شان تلف میشود.
در همین حال شمار دیگری از فعالان حقوق زن نیز نگرانی شان را از افزایش آمار خشونت بیان میکنند و عدم دسترسی زنان به نهادهای عدلی و قضایی را دلیل افزایش خشونتها عنوان میکنند.
فاطمه محمدی، فعال حقوق زن میگوید، زنانی که در مرکز ولایت بامیان زندگی میکنند به نهادهای عدلی و قضایی دسترسی دارند، اما زنانی که در شهرستانهای دوردست وناامن هستند به نهادهای عدلی و قضایی دسترسی ندارند و سبب افزایش خشونتها میشود.
او در ادامه میگوید، زنان و دختران در مکانهای کاری، خانه و اکادمیک همواره مورد آزار واذیت قرار میگیرند و نهادهای مسوول برای کاهش آمار خشونتها باید به این مشکل رسیدگی کنند.
با این حال برخی دیگر از فعالان حقوق زن میگویند، عدم آگاهی زنان از حقوق شان سبب افزایش خشونتها شده است.
حکیمه علیزاده، فعال حقوق زن میگوید، نهادهای مسوول باید برنامههای آگاهیدهی را جهت ارتقای ظرفیت زنان راهاندازی کنند تا آنان از حقوق شان آگاه شوند و در صورت مواجه شدن با خشونت به نهادهای عدلی و قضایی مراجعه کنند.
گزارشگر: عارفه مهدوی