چکیده‌ای از فعالیت‌های پنج زن فعال در پنج ولایت

 

سکینه حسینی، نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی هرات

سکینه حسینی، دانش‌آموخته‌ی بخش اداری دیپلماسی دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی و نماینده مردم در دو دوره‌ی شورای ولایتی هرات است. او عضویت جرگه‌ی مشورتی صلح، لویه جرگه‌ی مشورتی پیمان امنیتی اول، لویه‌ی جرگه عنعنوی، لویه جرگه‌ی اضطراری و لویه جرگه صلح را در کارنامه خود ثبت دارد.

فعالیت‌ها؛ وی با همکاری عده‌یی از زنان و دختران  فعال محل زندگی‌شان، مرکزی را با نام مجمع زنان شگوفا تاسیس کرد. وی همچنان در بخش‌های مختلف برای زنان و اطفال فعالیت‌هایش را ادامه داد. او مشوق و حامی زنانی است که در روستاها و مناطق محروم زندگی می‌کنند.

ماری اکرمی، مووسس مرکز توسعه توانمندی‌های زنان افغان و مسوول شبکه زنان افغان در کابل

فعالیت‌ها؛ او مرکز توسعه توانمندی‌های زنان افغان، “خانه امن” را در کابل ایجاد کرده است، که در این مرکز خدماتی چون؛ مشاوره حقوقی، صنف‌های سوادآموزی، مشاوره روانی و آموزش مهارت‌های اولیه را به زنان و دختران نیازمند، ارائه می‌شود.

او همچنان با نهاد توسعه توانمندی‌های زنان افغان، در سال ۲۰۱۶ م، رستورانتی را نیز ایجاد کرده که توسط زنان نیازمند اداره می شود و برای استقلال مالی و خودکفایی آنان تاثیرگذار بوده است.

مریم درانی، نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی قندهار

فعالیت‌ها؛ فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۸۴ه.ش آغاز کردم. ابتدا مرکزی را به نام «خدیجه‌الکبری» راه‌اندازی کردم، در این مرکز برای زنان صنایع دستی، سوادآموزی، مسایل حقوقی و صحی و آموزش حرفه‌های مختلف آموزش داده می‌شود؛ و پس از آن هشت بخش دیگر را نیز برای ارتقای ظرفیت زنان ایجاد کردم، بخش‌هایی چون؛ کتابخانه، رادیو میرمن، مراکز آموزشی، کلپ بانوان و دیگر مراکز برای زنان در قندهار ایجاد کردم تا سبب رشد فکری زنان قندهارشود.

سارا سیرت، فعال حقوق زن در ولایت کاپیسا

فعالیت‌ها؛ فعالیت‌هایم را از صنف نهم مکتب آغاز کردم و با ختم دوره‌ی دانشگاه‌ام آن را گسترده‌تر ساختم، ازآن زمان تاکنون با عضویت در نهادهای مختلف و دادخواهی‌ها به فکر ایجاد تغییر در وضعیت زنان کاپیسا بودم در کنار این فعالیت‌های خبرنگاری نیز داشتم.

ضیاگل حسن‌زاده، فعال حقوق زن در ولایت نیمروز

فعالیت‌ها؛ فعالیت‌های مدنی خود را ازسال ۱۳۸۱آغاز کردم. آن زمان در لیسه‌ی نسوان رودابه به عنوان آموزگار قراردادی فعالیت کردم و پس از آن  درسال ۱۳۸۹ در اداره‌ی نیمروز به عنوان عضو نظارت آغاز بکار کردم.

سپس سرپرستی چندین مکتب را به عهده گرفتم. در سال ۱۳۹۰ در مکتب ابتدائیه شهید گل محمد و درسال ۱۳۹۱ در لیسه نسوان رودابه به عنوان مدیر مکتب ایفای وظیفه کردم، در آن زمان بود که به مشکلات عمده‌ی آموزگاران و دانش‌آموزان ولایت نیمروز پی بردم، دخترانی که پس از رسیدن به صنف نهم یا دهم با اینکه اشتیاق فراوانی به درس داشتند، مجبور به ازدواج اجباری می‌شدند، پار ا فراتر نهادم و با خانواده‌های شان صحبت کردم و توانستم آنان را قانع کنم تا مانع تحصیل دختران شان نشوند و این اقدام تا جایی تاثیرگذار بود.

تهیه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا