نگرانی خبرنگاران کندز از روند گفتوگوهای صلح
شماری از زنان خبرنگار و مسوولان نهادهای رسانهای در کندز از روند گفتوگوهای صلح و سهیم شدن طالبان در حکومت آینده نگران اند.
مبهم بودن مسئلهی زنان، رسانهها و آزادی بیان در گفتوگوهای صلح، زنان خبرنگار کندز را بیشتر از همه نگران کرده است.
نصیره مرادی، خبرنگار میگوید، طرفهای گفتوگوهای صلح افغانستان مکلفاند تا مسایل مربوط به زنان را در این روند در نظر بگیرند.
او در ادامه میافزاید، دستاوردهای زنان در گفتوگوهای صلح باید حفظ شود زیرا پیشرفتهای که زنان به آن دستیافتهاند محصول سالها تلاش و قربانی دادن زنان است.
از سویی برخی خبرنگاران ناامنی را اساسیترین چالش سد راه فعالیت خبرنگاران عنوان میکنند و میگویند، مبهم بودن مسئله خبرنگاران و رسانهها در گفتوگوهای صلح دستاوردهای هجده سالهی خبرنگاران و رسانهها را آسیبپذیر میکند.
حمیدالله ساحل خبرنگار، میگوید، حکومت واعضای شورا یعالی صلح برای حفظ حقوق رسانهها و خبرنگاران کدام پیششرطی درگفتوگوهای صلح درنظر نگرفتهاند، توافق صلح در این شرایط برای رسانهها و خبرنگاران گران تمام خواهد شد.
او در ادامه میافزاید، رسانهها جزء دستاوردهای حکومت است که برای حفظ این دستاورد حکومت افغانستان باید گامهای اساسی را بردارد.
در همین حال فدا محمد ارزښت، رییس اطلاعات و فرهنگ کندز میگوید، صلح نیاز مبرم مردم افغانستان است و مذاکرات صلح، امیدواریهایی را در این راستا به میان آورده است.
او در ادامه میگوید، صلح نباید به قیمت خاموش کردن صدای آزادی بهدست آید.
رییس اطلاعات و فرهنگ کندز در ادامه میگوید، بهای صلح آزادی رسانهها و آزادی بیان نیست. حکومت افغانستان باید به مسئلهی خبرنگاران بهویژه زنان خبرنگار توجه داشته باشد.
او در ادامه میافزاید، با داغ شدن بحث گفتوگوهای صلح افغانستان،خبرنگاران کندز به ویژه زنان بارها نگرانی شان را از روند گفتوگوهای صلح مطرح کردند که نگرانی آنان کاملاً بهجا، قابل بحث و توجه است.
طالبان در زمان حاکمیت شان در افغانستان، حق آموزش، فعالیت در بیرون ازخانه و حضور زنان در ادارههای دولتی و غیردولتی را ممنوع کرده بودند؛اما پس از گذشت نزدیک به دو دهه، زنان دستاوردهای چشمگیری در تمامی عرصهها داشتهاند از همینرو با آغاز گفتگوهای صلح زنان بیم تکرار تاریخ حکومت طالبان را دارند.
گزارشگر: محمد حسن احمدی