شکایت زنان کندز از آزار و اذیت در شبکه‌های اجتماعی

شماری از زنان در ولایت کندز که از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند از آزار، اذیت و مزاحمت از سوی برخی از مردان شکایت دارند، آنان می‌گویند، مزاحمت‌ها در شبکه‌های اجتماعی سبب شده است که آنان فعالیت‌شان را در فضای مجازی متوقف کنند.

مزاحمت و آزار و اذیت  زنان در شبکه‌های اجتماعی، سبب نگرانی زنان در کندز  شده است.

مریم می‌گوید، زنان از شبکه‌های اجتماعی به عنوان وسیله‌ی ارتباطی استفاده می‌کنند اما مزاحمت‌ها در شبکه‌های اجتماعی فعالیت آنان محدود کرده است.

«دختران نیز مانند پسران حق دارند ازفناوری‌های جدید برای برقراری ارتباط استفاده کنند. اما زمانی که دختران وارده شبکه‌های مجازی می‌شوند فضا برای آنان مصوون نیست.»

مریم در ادامه می‌افزاید، متاسفانه فرهنگ استفاده درست از شبکه‌های اجتماعی در بین جوانان وجود ندارد.

آزار، اذیت و مزاحمت به زنان در شبکه‌های اجتماعی، نگرانی فعالان مدنی ولایت کندز را نیز برانگیخته است.

محبوب الله خیراندیش، فعال مدنی درکندز می گوید، استفاده از آدرس‌های تقلبی به منظور مزاحمت به زنان، و هک کردن فیسبوک زنان در ولایت کندز سبب شد که فعالان مدنی این ولایت موضوع را با وزارت مخابرات در جریان بگذارند تا در حل این مشکل به زنان کمک کنند.

آقای خیر اندیش می افزاید، شکایت‌هایی زیادی در مورد هک کردن فیسبوک وجود داشته طوری که اطلاعات شخصی افراد گرفته شده و در برخی موارد حتی این اطلاعات نشر و پخش نیز شده است.

به باور این فعال مدنی، اگر در زمینه فرهنگ استفاده از شبکه‌های اجتماعی به کابران شبکه‌های اجتماعی آگاهی‌های لازم داده شود ممکن است سطح این چالش به صفر تقرب کند.

در همین حال مسوولان در اداره‌ی مخابرات ولایت کندز می‌گویند، وزارت مخابرات و تکنالوژی افغانستان به شکایت‌های درج شده از سوی کابران شبکه‌های اجتماعی رسیدگی می‌کند.

اخترمحمد، رییس اداره‌ی مخابرات ولایت کندز می‌گوید، وزارت مخابرات وتکنالوژی، قابلیت وامکانات این را دارد تا با افرادی که درشبکه‌های اجتماعی سبب آزارواذیت مردم می‌شوند برخورد کند و در صورت درج شکایت از آنان به شکایت درج شده در زود‌ترین فرصت رسیدگی می‌کند.

او در ادامه می‌گوید، در قانون جزای کشور یک بند آن به جرایم سایبری اختصاص داده شده است و مطابق آن افرادی‌که دست به جرایم مختلف سابیری می‌زنند مورد تعقیب ومجازات قرار می‌گیرند.

این در حالیست که براساس آمار بیش از شش میلیون در افغانستان از وشبکه‌های اجتماعی استفاده می کنند.

گزارشگر: محمد محسن احمدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا