“دادخواهی برای زنان خالی از چالش و تهدید نیست”

ماری اکرمی، موسس مرکز توسعه توامندی‌های زنان افغان و مسوول شبکه زنان افغان است او از سال‌ها به این طرف به فعالیت‌های گسترده‌ در زمینه‌ی خودکفایی و توامند سازی زنان پرداخته است. خبرگزاری بانوان افغانستان برای آشنایی بیشتر با او گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

معرفی؟

پاسخ: ماری اکرمی هستم در سال ۱۳۵۵ه.ش در کابل تولد شدم، مکتب را در لیسه عالی ملالی ولایت کابل خواندم و دانشگاه را در رشته‌ی اقتصاد درخارج از کشور به پایان رساندم.

پرسش: فعالیت‌های تان را از چی زمانی آغاز کرده‌اید؟

پاسخ: فعالیت‌های خود را از سال 1999 م با عضویت در شبکه‌ی زنان افغان آغاز کردم و در سال 2003 م، به همکاری مرکز توسعه توانمندی‌های زنان افغان، “خانه امن” را در کابل ایجاد کردم که خدماتی چون؛ مشاوره حقوقی، کلاس‌های سوادآموزی، مشاوره روانی و آموزش مهارت‌های اولیه را به زنان و دختران نیازمند، ارائه می‌شود.

با نهاد توسعه توانمندی‌های زنان افغان، در سال 2016 م، رستورانتی را نیز ایجاد کردیم که توسط زنان نیازمند اداره می شود و برای استقلال مالی و خودکفایی آنان تاثیرگذار بوده است.

پرسش: با چی چالش‌هایی روبرو شده اید؟

پاسخ: کار در حوزه‌ی زنان همواره با چالش‌های زیادی همراه است و متاسفانه بارها مورد تهدید قرار گرفتم؛ اما با آن هم به مبارزه برای احیای حقوق زنان و کمک به خودکفایی زنان ادامه دادم.

پرسش: شبکه زنان افغان در کدام حوزه‌ها برای زنان فعالیت می‌کند؟

پاسخ: شبکه زنان افغان از 25 سال به این طرف فعالیت دارد و دادخواهی‌های شبکه زنان افغان در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است و این شبکه تلاش دارد تا زنان افغان در همه عرصه‌ها نقش بارزی داشته باشند.

این شبکه در هفت زون فعالیت دارد و 150 نهاد به گونه‌ای رسمی عضویت  این شبکه را دارند که از این میان 3600 تن به گونه‌ای انفرادی عضویت شبکه زنان افغان را دارند.

پرسش: شبکه زنان افغان چه دستاوردهایی در زمینه دادخواهی‌ برای زنان داشته است؟

پاسخ: شبکه زنان افغان دادخواهی‌های زیادی در زمینه پروسه صلح انجام داده است که هدف آن حفظ دست‎‌آوردهای چندین ساله زنان است.

در سال 2019،  در نشست قطر شرکت کردم تا صدای عدالت‌خواهی زنان افغان باشم.

پرسش: گفتنی آخر؟

پاسخ: زنان افغانستانی به عنوان زنانی مستقل می‌توانند سرنوشت شان را رقم بزنند در هر عرصه می‌توانند حضور فعال و تاثیرگذار داشته باشند.

مصاحبه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا