انتخابات برگزار خواهد شد؟
انتخابات پروسهی ملی است که ایجاد حکومت را در کشورهای دموکرات، مشروع میسازد. در افغانستان اما حدود یکماه به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری باقیست که همزمان با آن چانهزنیها برای صلح با طالبان نیز از سوی حکومت جریان دارد، کارزارهای انتخاباتی نیز به شدت کمرنگ است. و شماری از زنان، بنابر این دلایل معتقد اند که احتمال برگزاری انتخابات بسیار کم است.
شماری از زنان میگویند، با درنظرداشت وضعیت کنونی احتمال برگزاری انتخابات اندک است.
فاطمه فراهی، فعال حقوق زن در هرات میگوید، اگر انتخاباتی هم برگزار شود، رییسجمهوری از قبل انتخاب شده است و مردم افغانستان در تعیین سرنوشت خود هیچ نقشی ندارند.
به باور خانم فراهی، افغانستان کشوری مستقل نیست و به همین دلیل زیاد نمیتوان این پروسهها را جدی گرفت.
جمیله ناصری، مسوول ساحوی دفتر میدیکا در هرات میگوید، ممکن است انتخابات برگزار شود، اما این انتخابات انتخاباتی نخواهد بود که نمودار تصمیم مردم در مورد زعیم آیندهی شان باشد.
او میگوید: «این انتخابات نیز چون تجربههای قبلی در جنگ و ناامنی برگزار میشود و هر نامزد به نفع خود از این آب گلآلود ماهی میگیرد.»
سوسن دانشآموختهی دانشگاه هرات نیز باور دارد که در اوضاع کنونی افغانستان، امیدی به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری نیست.
او باور دارد که وضعیت افغانستان به گونهیی نیست که برای برگزاری انتخابات امیدوار بود و اگر در نتیجهی مذاکرات صلح، کمکهای مالی و نظامی کشورهای حامی نیز قطع شود، افغانستان محل جنگ خواهد شد.
در حالیکه قرار است در ششم ماه میزان سال روان، انتخابات ریاستجمهوری برگزار شود، کارزارهای انتخاباتی به شدت دورههای پیشین نیست و تنها چند بیلبورد تبلیغاتی از تیم دولتساز را میتوان در سطح شهر هرات دید.