در نیمروز مرکزی برای درمان بیماران روحی و روانی وجود ندارد

شماری از فعالان حقوق زن در ولایت نیمروز می‌گویند، به دلیل نبود مرکزی برای درمان بیماران روحی و روانی، این بیماران در یک وضعیت نامناسب بسر می‌برند. آنان می‌گویند، نبود مرکز درمان سبب شده تا زنان بیمار از سوی خانواده‌های‌شان به زنجیر بسته شوند.

فعالان حقوق زن در نیمروز می‌گویند، نبود مرکز درمان برای بیماران روحی‌و روانی، سبب شده است زنان بیمار در خانه به زنجیر بسته شوند و مردان بیمار به خیابان‌ رها شوند.

ضیاگل حسن‌زاده، فعال حقوق زن می‌گوید، نبود مرکز درمان برای بیماران روحی‌و روانی و عدم حمایت و نگه‌داری خانواده‌ها از زنان مبتلا به بیماری‌های روحی و روانی سبب وخیم شدن وضعیت این بیماران شده است.

او در ادامه می‌گوید، زنانی که مشکل روانی دارند نیاز به حمایت‎‌های مادی و معنوی دارند تا درمان شوند.

با این حال برخی دیگری از فعالان حقوق زن نیز به این باوراند که نبود مرکز درمانی برای  این بیماران سبب وخیم شدن وضعیت شان می‌شود.

آریا رفشانی، فعال حقوق زن می‎‌گوید، نبود مرستون(دارالمجانین) در نیمروز برای زنان مشکل ساز است، چون روند درمان بیماران روحی و روانی باید پیوسته و دوامدار باشد تا درمان شوند، اما زنان بیمار در خانه به زنجیر بسته می‌شوند، دارو قطع می‌شود و در نهایت وضعیت بیمار بدتر می‌شود.

در همین حال مسوولان بخش صحت روانی شفاخانه حوزوی نیمروز نیز نگرانی شان را از نبود مرکز درمان بیان می‌کنند و به این باوراند که عدم رسیدگی به مشکلات بیماران روحی‌و روانی سبب افزایش آمار  این بیماران در این ولایت خواهد شد.

عبدالعلیم زوری، مسوول بخش صحت روانی شفاخانه حوزوی نیمروز می‌گوید، در نیمروز در کنار نبود مرکز درمان برای بیماران، شفاخانه حوزوی این ولایت از امکانات کمی برخوردار است، که این موضوع سبب وخیم‌تر شدن وضعیت بیماران می‌شود.

او در ادامه می‌گوید، بیشتر بیماران روحی‌و روانی در ولایت نیمروز را زنان تشکیل می‌هند.

در همین حال مسوولان در ریاست صحت عامه نیمروز نبود مرکزی برای درمان بیماران روحی و روان را تایید می‌کنند و می‌گویند، نبود مرکز  برای درمان سبب شده تا بیماران روحی و روانی را به مرکز ترک اعتیاد بفرستند.

خسرو یوسف‌زی، رییس صحت عامه‌ی نیمروز می‌گوید: «تاکنون شماری از زنان و مردانی مبتلا به بیماری روحی و روانی را به مرکز ترک اعتیاد فرستادیم تا به خود و خانواده‌شان آسیب نرسانند.»

او در ادامه می‌گوید، بارها خواستار رسیدگی به مشکلات بیماران روحی‌و روانی از سوی وزارت صحت عامه شده، اما تا کنون این مشکل حل نشده است.

این در حالی است که مسوولان در وزارات صحت عامه افغانستان، اما می‌گوید که این وزارت در تمامی شفاخانه‌های افغانستان، بخش‌های صحت روانی را ایجاد کرده است.

توحید شکوه‌مند، معاون سخنگوی وزارت صحت عامه کشورمی‌گوید، برای درمان بیماران روحی‌و روانی در تمامی شفاخانه‌های 34 ولایت کشور، بخش‌های صحت روانی جهت مشاوره و آگاهی‌دهی را ایجاد کرده‌اند تا مشکلات بیماران را حل کنند.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا