تعیین نرخ‌نامه برای آرایشگاه‌ها؛ 7500 بلند‌ترین نرخ

اخیراً اداره‌ی ولایت هرات، شورای ولایتی، دادستانی، شهرداری و اتحادیه‌ی پیشه‌وران هرات به منظور‌ کاهش قیمت آرایش، نرخ‌نامه‌ای را به اتحادیه‌ی آرایشگران هرات تعیین کردند.

بر اساس نرخ‌نامه‌ی جدید، قیمت آرایش‌ها پایین می‌آید.

وحیده عزیزی، کارشناس جندر اداره‌ی هرات می‌گوید، شکایت‌ها از افزایش نرخ‌ آرایش در آرایشگاه‌های زنانه سبب شد تا این طرح ایجاد شود و به هدف تطبیق هرچه بهتر این طرح، نرخ‌نامه‌ای ایجاد شده است که در تمام آرایشگاه‌ها تطبیق خواهد شد.

کارشناس جندر اداره‌ی ولایت در ادامه می‌افزاید، آرایشگرانی که با این طرح مخالفت کنند، مورد پیکرد قانونی قرار خواهند گرفت.

به گفته‌ی خانم عزیزی، این نرخ‌نامه شامل سه بخش است؛ آرایش درجه یک، درجه دو و درجه سه، که  قیمت‌های هر کدام متفاوت است و بلند ترین سقف پرداخت پول برای آرایش 7500 افغانی است.

خانم عزیزی می‌افزاید، در پهلوی برنامه نرخ‌نامه بحث بهداشت آرایشگاه‌ها، استفاده از مواد آرایشی بی‌کیفیت و عدم پرداخت مالیات در آرایشگاه‌های زنانه را نیز کنترول خواهند کرد و با آرایشگرانی که گریز مالیاتی دارند نیز برخورد می‌کنند.

با این حال مسوولان اتحادیه‌ی آرایشگران هرات از این طرح استقبال می‌کنند و می‌گویند، نبود نرخ‌نامه و قانون مشخص سبب شده بود که شمار زیادی از آرایشگران، نرخ‌های خودسرانه‌ داشته باشند، اما با تطبیق نرخ‌نامه‌‌ی جدید از افزایش قیمت آرایش جلوگیری خواهد شد.

ماه گل کریمی، رییس اتحادیه‌ی آرایشگران هرات می‌گوید، در حال حاضر 2300 آرایشگاه زنانه در هرات فعالیت دارد و تلاش اتحادیه‌ی آرایشگران این است که این نرخ‌نامه در تمام این آرایشگاه‌ها تطبیق شود.

در همین حال شماری از فعالان حقوق زن، تطبیق نرخ‌نامه جدید آرایشگاه‌ها را در امر کاهش خشونت‌های خانواده‌گی و نابسامانی‌های اجتماعی موثر می‌دانند.

سکینه حسینی، فعال حقوق زن می‌گوید، دیگر زنان و مردان مجبور به پرداخت پول هنگفت به آرایشگران نیستند، اما چه خوب است که این طرح مختص به آرایشگاه‌های زنانه نباشد و به آرایشگاه‌های مردانه نیز تطبیق شود.

از سویی در کنار این که طرح این نرخ‌نامه مورد استقبال شماری زیادی از جوانان نیز قرار گرفته است اما نگران اند از اینکه عرف و عنعنات ناپسند مانع تطبیق این طرح شود.

درویش رحمانی، می‌گوید: «از این طرح استقبال می‌کنیم و این طرح می‌تواند چشم‌و هم‌چشمی‌ها را در میان خانواده‌ها کمتر کند و همچنان سبب کاهش مصارف عروسی می‌شود.»

او در ادامه می‌گوید، این طرح باید به صورت کلی در تمامی آرایشگر‌ها تطبیق شود و تنها به روی کاغذ نباشد.

کبرا محمدی، می‌گوید: «به عنوان دختری که نامزد هستم و قرار است عروسی کنم، از قیمت‌های زیاد  برای آرایش نگرانم. از نظر من ظلم است، چون شوهرم مجبور است برای یک یا دو ساعتی که من در محفل عروسی حاضر می‌شوم، 25 تا 35 هزارافغانی را بپردازد.»

او در ادامه می‌گوید، این طرح در صورتی که عملی شود، می‌تواند به بسیاری از مشکلات زوجین رسیدگی کند اما به دلیل عرف‌های موجود عملی شدن این طرح مشکل است.

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا