در قالب جواهرات سنگ‌های قیمتی کشورم را معرفی می‌کنم”

مریم رحمانی، از شش سال به این طرف با استفاده از سنگ‌های قیمتی لاجورد، یاقوت، زمرد، عقیق و فیروزه، جواهرات مختلفی را می‌سازد. او که این کار را به گونه‌ی حرفه‌ای آموخته است می‌گوید، می‌خواهد سنگ‌های قیمتی ولایت‌های مختلف کشور را در قالب جواهرات معرفی کند. خبرگزاری بانوان افغانستان برای آشنایی بیشتر با او گفت‌وگویی را ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: ساخت جواهرات را از چی زمانی شروع کردید؟

پاسخ: شش سال قبل ساخت جواهرات را از طریق برنامه‌ی ارتقاء ظرفیت زنان آموختم، از آن روز به بعد مرکزی را برای ساخت جواهرات با استفاده از سنگ‌های قیمتی ایجاد کردم و در کنار ساخت جواهرات به آموزش جواهرسازی برای زنان نیز می‌پردازم.

پرسش: پیش‌تر به آموزش زنان اشاره کردید برای چه تعداد از زنان تاکنون آموزش داده‌اید؟

پاسخ: در هر دوره زنان و دختران زیادی برای آموزش جواهرسازی نزد من مراجعه می‌کنند، از شش سال به این طرف در هر دوره شش خانم را آموزش دادم و خوشبختانه در حال حاضر هر کدام آنان برای خودشان مرکز جداگانه‌ی ساخت جواهرات را ایجاد کرده‌اند.

پرسش: از چه ابزار‌های برای ساخت جواهرات استفاده می‌کنید؟

پاسخ: در قدم نخست، با استفاد از دستگاه پالایش سنگ‌های قیمتی را به شکل‌های مختلف پالایش می‌دهیم، پس از آن سنگ‌ها را با سیم و زنجیرها تزیین می‌کنیم بعد از آن گلو‌بند، گوشواره، تاج، دست‌بند و پای‌زیب می‌سازیم. متاسفانه به دلیل نداشتن دستگاه‌های پیشرفته، بیشتر جواهرات را با دست می‌سازیم.

پرسش: سنگ‌های قیمتی را از کجا بدست‌ می‌آورید؟

پاسخ: سنگ‌های قیمتی را بیشتر از ولایت‌هایی چون؛ مزارشریف، بدخشان و کابل وارد هرات می‌شود و بعضی از سنگ‌ها از پاکستان، هند و ایران نیز وارد می‌شود.

پرسش: بیشتر از کدام سنگ‌ها برای ساختن جواهرات استفاده می‌کنید؟

پاسخ: بیشتر از سنگ‌های لاجورد، یاقوت، عقیق، فیروزه، زمرد، طلا ونقره برای ساختن جواهرات مختلف استفاده می‌کنیم.

پرسش:جواهرات دست‌ساز تان را در کجا به فروش می‌رسانید؟

پاسخ: جواهرات ما در داخل و خارج از کشور به فروش می‌رسد، در داخل کشور به  بازارهای هرات و کابل به فروش می‌رسید و در خارج از کشور به ایران و پاکستان و دیگر کشورها صادر می‌شود.

پرسش: استقبال مردم از جواهرات دست‌ساز تان چگونه است؟

پاسخ: جواهرات دست‌ساز همواره مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد اما متاسفانه به دلیل واردات خودسرانه جواهرات تقلبی، از دیگر کشورها بیشتر مردم به جواهرات کشور بی‌باور شده‌اند و به همین دلیل با گذشت شش سال هنوز هم فروشات جواهرات ما چشم‌گیر نیست.

پرسش: پیام آخر؟

پاسخ: افغانستان کشوری است که سنگ‌های قیمتی زیادی دارد و مسوولان باید در حفظ این سنگ‌ها کوشا باشند تا جلوی قاچاق سنگ‌های قیمتی کشور گرفته شود.

مصاحبه کننده: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا