کارزار “خط سرخ من” در هرات برگزار شد
کارزار “خط سرخ من” با حضور 9 نماینده از ولایتهای مختلف افغانستان در هرات برگزار شد. این کارزار از سوی ادارهی سازمان ملل متحد به منظور بیان نظریات و خواستههایی مردم به ویژه زنان برای رسیدن به صلح پایدار راهاندازی شده است.
آلیتا میلر، رییس ادارهی سازمان ملل متحد برای زنان میگوید، کارزار” خط سرخ من” به هدف رساندن صدای زنان افغانستانی به گوش جهانیان برگزار شده است.
رییس ادارهی سازمان ملل متحد میگوید، تاکنون این داره توانسته است نظریات صدهزار زن را در ارتباط با گفتوگوهای صلح جمعآوری کند.
او در ادامه میگوید، این کارزار به گونهی فراگیر در ولایتهای مختلف دیگر نیز راهاندازی خواهد شد.
در این کارزار نمایندهگان 9 ولایت مختلف کشور از جمله؛ کابل، هرات، قندهار، بامیان، کاپیسا، ننگرهار، قندوز و بدخشان شرکت کردهاند.
شماری از فعالان حقوق زن راهاندزای کارزار “خط سرخ من” را گام موثر میدانند و میگویند این کارزار فرصتی برای بیان خواستههای زنان است.
ثریا پاکزاد، فعال حقوق زن میگوید، زنان با حضور در کارزار”خط سرخ من”، تلاش دارند تا دستاوردهای هجده سالهی شان را حفظ کنند، صلح را همراه با عدالت میخواهند و اجازه نمیدهند که زندگی آنان دستخوش معاملههای سیاسی شود.
با این حال برخی دیگر از فعالان حقوق زن نیز به راهاندازی چنین کارزارها خوشبیناند آنان میگویند، زنان با بیان خط سرخهای شان در تلاش بدست آوردن صلح پایدار هستند.
ماریا بشیر، فعال حقوق زن میگوید، در شرایط حساس تاریخی و سیاسی کنونی راهاندازی کارزار “خط سرخ من” به این معنا است که زنان عقب گرد نمیخواهند و به معاملههایی که به عقب گرد زنان منجر شود تن نمیدهند.
او در ادامه میگوید، آرزوی همه بهویژه زنان صلح است، اما صلحی که در آن خواستهها و دستآوردهای زنان از بین نرود.
در همین حال شمار دیگری از فعالان حقوق زن نیز به این باوراند که راهاندازی این کاراز میتواند برای یک صدا ساختن زنان بر آوردن صلح واقعی تاثیرگذار باشد.
ماریا رهین، فعال حقوق زن میگوید، خط سرخ زنان افغان همان خطوط ناشکن ومتعهدانهای است که آنان برای آزادی، برقراری عدالت و دسترسی به خدمات صحی و تحصیلی از آن کار میگیرند.
کارزار “خط سرخ من” کارش را نخست از ولایت کابل آغاز کرد و قرار است این کارزار در شهرها و شهرستانهای مختلف افغانستان برگزار شود.
گزارشگر: عارفه مهدوی