از آغاز تجارت با 350 افغانی تا ایجاد مرکز تجارتی برای زنان بادغیس

عتیبه توخی مسوول مرکز تجارتی زنان در ولایت بادغیس است. او به کمک چهار زن دیگر در این ولایت مرکز تجارتی را برای زنان این ولایت ایجاد کرده است که اکنون تعداد کارکنان در این مرکز، به 85 زن می‌رسد. برای معرفی بیشتر با او گفت‌وگویی ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

معرفی:

عتیبه توخی هستم، چهل و پنج ساله. 17 سال در عرصه‌های مختلف اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی فعالیت داشته ام. از مووساتی که در بخش آموزش و پرورش کار می‌کردند آغاز کردم و سپس در دفتر هلپ، داکتران بدون سرحد، ورد ویژن و غیره کار کردم و اکنون بنابر نیازی که زنان بادغیس داشتند، مرکز تجارتی زنان را در بادغیس به کمک چهار زن دیگر ایجاد کردم.

پرسش: فضای ولایت بادغیس چقدر برای فعالیت‌های زنان آماده است؟

پاسخ: فضای ولایت بادغیس برای فعالیت‌های زنان تقریبا خوب است، البته در ابتدا زمانی که ما این کار را آغاز کردیم با چالش‌های زیادی از جمله با تهدیدها از سوی ملاامامان و مردم مواجه شدیم، اما زمانی که زنان از  این مرکز دیدن کردند و دیدند که این مکان برای زنان فضای امن است، ما را حمایت و کمک می‌کنند.

پرسش: از چالش‌های سد راه تان برای مان بگویید.

پاسخ: عمده‌ترین مشکل، چالش‌های اقتصادی است چون هیچ کسی از زنان فعال اقتصادی حمایت نمی‌کند. زنان سرمایه ندارند تا کار کنند و قرضه‌های بدون سود برای زنان تجارت پیشه وجود ندارد. در بخش بازاریابی نیز مشکل داریم چون هیچ زنی در بادغیس آموزش ندیده تا چگونه بازاریابی کند و ما تصمیم داریم تا کارهای ما از بادغیس بیرون شود و به دیگر ولایات و حتی کشورها صادر شود.

پرسش: اتاق تجارت و صنایع زنان چقدر برای شما همکاری می‌کند؟

پاسخ: ما با اتاق تجارت و صنایع زنان هیچ ارتباطی نداریم و تاکنون از سوی این اداره خدماتی برای ما ارائه نشده است.

پرسش: از زندگی شخصی تان برای مان بگویید، فعالیت‌های شما چه تاثیری روی زندگی شما داشته است؟

پاسخ: سه سال است که شوهرم وفات کرده است و من نان‌آور خانه هستم، شش فرزند دارم و فعالیت‌های من سبب شده تا فرزندانم بتوانند درس بخوانند. من در اولین اقدام‌ام برای آغاز فعالیت‌های اقتصادی از سه و نیم صد افغانی شروع کردم اما اکنون با کار و تلاش، صاحب سرمایه‌ی بیشتری هستم.

پرسش: مرکز تجارتی بانوان در بادغیس، چند بخش دارد؟

پاسخ: مرکز ما بخش‌های رستورانت‌، دکان‌های صنایع دستی، کافیشاپ، خیاطی و آرایشگاه را دارد که از سوی زنان بسیار مورد استقبال قرار گرفته و تقریبا همه‌ی زنان بادغیس، از این مرکز خرید می‌کنند. ما در این مرکز، 56 دکان داریم و 85 زن در آن کار می‌کنند که به دلیل زیاد بودن متقاضیان، سعی داریم این مکان را گسترش دهیم.

مصاحبه کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا