کارآفرینی؛ فرصتی برای کمک به همجنسان
سیزده سال پیش با خرید یک چرخ از بازار کهنه فروشان هرات، به خیاطی شروع کرد. با تلاش و پشت کار فروان توانست امروز کارگاه خیاطی بزرگی را راه اندازی کند و بیش از بیست زن را نیز به کار بگمارد.
نذیره فیضی مدیریت این کارگاه را عهدهدار است. او زنان زیادی را جذب کرده است تا در رسیدن آنان به استقلالیت مالی کمک شان کند.
میگوید، وضعیت اقتصادی خانوادهها نگران کننده است و زنان میخواهند در کنار شوهرشان در مخارج خانه کمک کنند و احتیاجات خودشان را نیز رفع کنند.
این زن کارآفرین که در ابتدای زندگی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است در ادامه سخنان اش اضافه میکند که چون خودش زندگی سختی را پشت سر گذاشته است حال میخواهد به زنان کمک کند تا مستقل شوند و چون او رنج زیادی نکشند.
در همین حال شماری از زنانی که در این کارگاه کار میکنند از کار کردن با نذیره ابراز خوشحالی میکنند .
نینما نظری، میگوید، به دلیل مشکلات اقتصادی بیست روز شده که کارش را در کارگاه خیاطی شروع کرده و از کارش راضی است.
او در ادامه میگوید، با خیاطی در خانه پول اندکی را به دست میآورد، اما کار در کارگاه خیاطی زیاد است و میتواند از این طریق پول بیشتری را کسب کند.
با این حال برخی دیگری از زنانی که به این کارگاه آمده اند، خیاطی در کارگاههای تولیدی را برای آموزش هرچه بهتر حرفهی خیاطی موثر میدانند.
شاهپری احراری، از کودکی حرفهی خیاطی را به گونهی غیر حرفهای آموخته اما از زمانی که کار دراین کارگاه را شروع کرده، میتواند به گونه درست و حرفهای خیاطی کند.
در همین حال راحله رمضانی یکی دیگر از زنانی است که میگوید، دو سال است که از بیکاری رنج میبرد و حالا با کار کردن در این کارگاه در حال خودکفا شدن است و دیگر به هیچ کسی محتاج نیست.
او در ادامه میگوید: «خیلی رنج میبردم که همیشه برای رفع احتیاجات اولیه خود از برادرم پول میگرفتم، حالا خوشبختانه با کار کردن در اینجا دستم پیش کسی دراز نیست.»
این تنها نذیره فیضی نیست که با ایجاد کارگاه خیاطی توانسته است برای بیش از بیست زن شغلی را دستوپا کند، در این اواخر زنان کارآفرین زیادی توانسته اند با ایجاد کارگاههای مختلف برای همنوعان شان اشتغالزایی کنند.
[cycloneslider id=”111111111″]
گزارشگر: عارفه مهدوی