20 درصد از معتادان به مواد مخدر در بامیان زنان و کودکان هستند

حدود 11 درصد باشندگان ولایت بامیان معتاد به مواد مخدر هستند که از این میان، 20 درصد شان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

مسوولان در اداره‌ی امور زنان ولایت بامیان، از عوامل اعتیاد در میان خانواده‌ها می‌گویند.

حوا رضایی، سرپرست اداره‌ی امور زنان ولایت بامیان می‌گوید، اعتیاد شوهران، فقر و عدم آگاهی از مضرات مواد مخدر از عمده‌ترین عوامل ابتلای این زنان به مواد مخدر است.

خانم رضایی می‌افزاید، برای حل این چالش‌ ریاست امور زنان در این ولایت برنامه‌های آگاهی دهی را در سطح شهر و شهرستان‌های این ولایت برگزار می‌کند.

 فعالان حقوق زن اما از دادخواهی برای حل این چالش‌ها سخن می‌گویند.

خدیجه صفوی، فعال حقوق زن در ولایت بامیان می‌گوید، فعالان حقوق زن در این ولایت برای حل این چالش، از مضرات مواد مخدر برای زنان آگاهی‌دهی می‌کنند.

خانم صفوی می‌افزاید، چون در شهرستان‌های این ولایت امکانات صحی به گونه‌ی کافی برای زنان وجود ندارد، زنان از تریاک به عنوان مسکن استفاده می‌کنند.

به باور وی، راه‌های ترانزیتی در وارد کردن مواد مخدر در این ولایت نقش دارد و مواد مخدر از دیگر ولایت وارد این ولایت می‌شود.

او می‌‌افزاید: «اعتیاد زنان از این جهت نگران کننده است که یک مادر بیمار چطور می‌تواند کودک صحت‌مندی را پرورش دهد؟»

او می‌گوید، تلاش‌های نهادهای مربوطه، به ویژه اداره‌ی مبارزه با مواد مخدر نباید در حد گفتار باشد و باید کارهای عملی صورت گیرد.

او می‌گوید، نهادهای مدنی و اداره‌ی امور زنان برای تاسیس یک بیمارستان جهت تداوی زنان معتاد تلاش می‌کنند.

به گفته‌ی خانم صفوی اما این مسئله بستگی دارد به تصمیم ادغام وزارت مبارزه با مواد مخدر و وزارت امور داخله. وی می‌افزاید: « مسوولان وعده داده اند که اگر این دو ریاست با هم ادغام شود، تعمیر ریاست مبارزه با مواد مخدر را در دسترس زنان و کودکان قرار می‌دهند.»

مسوولان در شبکه‌ی نهادهای جامعه‌ی مدنی نیز از تلاش‌ها برای دادخواهی جهت رسیدگی به وضعیت زنان مبتلا به مواد مخدر سخن می‌گویند.

اسماعیل ذکی مسوول انجمن شبکه‌ی نهادهای جامعه‌ی مدنی می‌گوید، شبکه‌ی نهادهای جامعه‌ی مدنی در این ولایت، برای افزایش آگاهی زنان، تیم‌های آگاهیِ عامه را در شهرستان‌ها و مکتب‌ها فرستاده اند تا این وضعیت تغییر کند.

وی می‌افزاید، اگر اراده‌ی قوی برای مبارزه با مواد مخدر وجود داشته باشد، این مشکلات حل خواهد شد.

فقر و اعتیاد شوهران از عمده‌ترین عواملی است که سبب شده معضل اعتیاد در حد گسترده‌ی دامن‌گیر زنان بامیانی شود.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا