عوامل بازدارنده اشتراک زنان در کارزارهای انتخاباتی چیست؟
همزمان با آغاز کارزارهای انتخاباتی شماری از زنان فعال حضور زنان را در روزهای نخست کارزارها کمرنگ عنوان میکنند. این در حالیست که آنان به حضور پررنگ زنان در انتخابات خوشبیناند.
زنان در کازارهای انتخاباتی به دلایل گوناگون از جمله ناامنی و بیباوری به وعدههای نامزدان انتخابات حضور کمرنگ دارند.
شماری از فعالان حقوق زن در ولایت هرات به این باوراند که حضور زنان در در روزهای نخست کارزارهای انتخاباتی در این ولایت کمرنگ است.
فاطمه جعفری، فعال حقوق زن میگوید، دو روز ازآغاز کارزارهای انتخاباتی میگذرد و هنوز بیشتر نامزدان، کارزار را شروع نکردهاند.
او در ادامه میگوید، زنان باید در انتخابات پیش رو به عنوان کتلهی پالیسی ساز حضور پیدا کنند، تا دیگر نقش نمادین در کارزارهای انتخاباتی نداشته باشند.
با این حال شماری از فعالان حقوق زن ولایت کابل، نیز از حضور کمرنگ زنان در کارازهای انتخاباتی نگران اند و دلیل آن را بیباوری زنان به وعدههای نامزدان انتخابات میدانند.
عطیه مهربان، فعال حقوق زن میگوید: «حضور زنان در مراسمهای افتتاح کارزار انتخاباتی ولایت کابل چشمگیر نبود چون به باور من این انتخابات از سوی زنان جدی گرفته نمیشود،چرا که حکومت به وعدههایش در قبال زنان عمل نکرده است.»
در همین حال فعالان حقوق زن در بادغیس، ناامنی در این ولایت را عامل حضور کمرنگ زنان در کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری عنوان میکنند.
فرشته حیدری، فعال حقوق زن میگوید، زنان به عنوان نیمی از پیکر جامعه باید در کارزارهای انتخاباتی حضور فعال داشته باشند، اما بیشتر شهرستانهای ولایت بادغیس ناامن است و زنان از شرکت در کارزار انتخاباتی محروم اند.
این در حالیست که کارزارهای انتخاباتی تا دوماه دیگر ادامه دارد و قرار است چهارمین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ششم میزان سال جاری برگزار شود.
گزارشگر: عارفه مهدوی