فاطمه جعفری از فعالیت‌های یک دهه وکالت‌اش به مردم گزارش داد

یک دهه از فعالیت فاطمه جعفری به عنوان نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی هرات می‌گذرد. به همین منظور خانم جعفری برنامه‌ی را جهت گزارش‌دهی از فعالیت‌های ده ساله‌اش با حضور بزرگان قوم، عالمان دین، استادان دانشگاه و دانشجویان در منطقه‌ی جبرییل برگزار کرد.

فاطمه جعفری در گزارش‌ فعالیت‌هایش به دادخواهی‌هایی که در طول مدت کاری‌اش در شورای ولایتی راه‌اندازی کرده بود اشاره کرد.

فاطمه جعفری، می‌گوید، در جریان ده سال در کنار دیگر کارها او به دادخواهی، نظارت و اطلاع رسانی برای زنان در هرات پرداخته و این برنامه‌ها را در زمینه‌ی خودکفایی و بلند بردن ظرفیت زنان انجام داده است.

با این همه خانم جعفری وضعیت زنان هرات را نگران کننده می‌داند و می‌گوید، ایجاد تغییر در وضعیت زنان نیاز به زمان بیشتری دارد و باید نمایندگان مردم در شواری ولایتی، نهادهای مدنی و رسانه‌ها در این زمینه تلاش کنند.

فاطمه جعفری می‌افزاید، دادخواهی‌های زیادی برای تحصیلات و اشتغال‌زایی زنان صورت گرفته تا آنان بتوانند به خودکفایی برسند، اما او می‌گوید، باز هم نتوانسته است به گونه‌ی اساسی به مشکلات زنان رسیدگی کند.

این در حالیست که شماری از اشتراک کنندگان در این برنامه در کنار استقبال ازکارکردهای ده ساله‌ی فاطمه جعفری، او را متهم به کم‌کاری کردند.

شماری از زنان می‌گویند، نمایندگان مردم در شورای ولایتی هرات، در دادخواهی برای فراهم کردن زمینه‌ی تحصیلات به زنان و ارتقای ظرفیت زنان ناکام مانده‌اند.

صدیقه حیدری، اشتراک کننده می‌گوید، فاطمه جعفری به عنوان نماینده‌ی مردم در شورای ولایتی، باید در کنار دادخواهی برای ساخت و ساز مکان‌ها، به چالش‌های عمده‌ی زنان در تحصیلات، اشتغال‌زایی، امنیت در محیط‌های کاری و کاهش خشونت‌ها علیه زنان در مرکز و شهرستان‌های این ولایت دادخواهی می‌کرد.

او می‌افزاید، فاطمه جعفری در برنامه‌ی گزارش‌دهی از کارکردهایش هیچ اشاره‌ی به زنان و دادخواهی به مشکلات آنان نکرد و هنوزهم بیشتر زنان حتی شناخت ابتدایی  از این نماینده‌ی شان ندارند.

با این حال برخی دیگر از زنان می‌گویند، فاطمه جعفری در ده سال فعالیت‌اش برای مشکلات زنان، دادخواهی‌های موثری نداشته و همواره زنان با خشونت‌های پنهان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

شکیبا شریفی، اشتراک کننده می‌گوید: «هرات از جمله ولایت‌هایی است که همواره در صدر جدول خشونت‌ها علیه زنان قرار داشته و توقع ما این است که حداقل آمارخشونت را با دادخواهی و راه‌اندازی برنامه‌های آگاهی‌دهی کاهش دهند.»

او در ادامه می‌گوید، زنان بیشتر در شهرستان‌ها از خشونت‌ها رنج می‌برند و به دلیل عدم دسترسی به نهادهای عدلی و قضایی نمی‌توانند شکایت کنند، نماینده‌های مردم باید با کنترول وضعیت زنان در شهرستان‌ها در زمینه کاهش آمار خشونت بر زنان تلاش کنند.

در همین حال شماری از زنان دیگر به این باوراند که عدم  رسیدگی به مشکلات تحصیلی و شغلی شان سبب شده که تا آنان به کارکرد نماینده‌های مردم بی‌باور شوند.

محدثه احمدی، اشتراک کننده می‌گوید: «نماینده‌های مردم باید مراکز ثبت شکایات را برای حل مشکلات تحصیلی و کاریابی زنان ایجاد کنند، اما متاسفانه تا کنون اقدام جدی، در این زمینه صورت نگرفته و امیدی نیز وجود ندارد.»

گزارشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا