فروش صنایع دستی امید زندگی گل‌افروز

 

گل‌افروزِ چهل‌ساله، یک تن از بی‌جاشدگان داخلی از ولایت غور است. او به دلیل افزایش ناامنی‌ها در ولایت غور، به همراه خانواده‌اش به هرات آمده است. وی اکنون برای پیش‌برد زندگی‌اش صنایع دستی تولید کرده و آن‌را به بازار عرضه می‌کند. برای معرفی بیشتر، با او گفت‌وگویی ترتیب دادم که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: فعالیت‌های اقتصادی تان را از چه زمانی آغاز کردید؟

پاسخ: از کودکی تا حال به ساخت صنایع دستی مشغول‌ام، این کار را از مادرم یاد گرفتم، او نیز از مادرش آموخته بود. برای دختران‌ام نیز یاد دادم تا بتوانند با پیش‌برد این شغل کمکی برای خود و خانواده‌ی شان کنند. وسایل تزئینی از جمله آیینه، زیورآلات، یخن‌های دستی، مهره بافی و گراف، فعالیت‌هایی است که من به کمک دختران‌ام برای بهبود وضعیت اقتصادی مان انجام می‌دهیم.

پرسش: فضای ولایت غور، چقدر برای فعالیت‌های اقتصادی زنان آماده است؟

پاسخ: وضعیت فعالیت‌های اقتصادی زنان، به ویژه بخش صنایع دستی بد نیست، اما تعصب‌های موجود سبب شده تا زنان نتوانند عملا به فروش صنایع دستی خود بپردازند و این سبب شده که این زنان محصولات خود را در بازار بازاریابی کنند و یا اینکه به دکان‌ها با قیمت کمتری بفروشند.

پرسش: فعالیت‌های اقتصادی چه تغییراتی در زندگی شما آورده است.

پاسخ: فعالیت‌های اقتصادی زنان، می‌تواند تغییرات شایانی را در زندگی آن‌ها و خانواده‌ی شان بیاورد. اگر هر زنی برای بهبود وضعیت زندگی‌اش فعالیت‌های اقتصادی داشته باشد، بدون شک که وضعیت اقتصادی مملکت نیز بهبود خواهد یافت و این‌گونه است که نقش زنان در بخش‌های مختلف، به ویژه بخش اقتصادی برای کشور سازنده است.

پرسش: صنایع دستی شما چقدر مورد استقبال زنان در این ولایت قرار گرفته است؟

پاسخ: صنایع دستی زنان در ولایت غور استقبال زیادی می‌شود و به همین تناسب، درامد ما هم خوب است. صنایع دستی در ولایت غور، ارزش زیادی دارد و جهاز همه‌ی نوعروسان را تشکیل می‌دهد. ست خانه، آشپزخانه، قالی، گلیم و حتی خورجین و سفره نیز برای جهاز نوعروسان داده می‌شود و من به کمک دختران‌ام بسیاری از این سفارش‌ها را می‌گیرم و بابت آن درآمد خوبی هم دریافت می‌کنیم، این درآمد بابت هر سیت جهاز، 15 تا 50 هزار افغانی است.

پرسش: برای گسترش فعالیت‌های اقتصادی زنان در ولایت غور چه کارهایی نیاز است؟

پاسخ:  کار زنان بسیار ارزش‌مند است. فعالیت‌های اقتصادی به زنان اعتماد به‌نفس، نیرو و آینده‌ی خوبی به ارمغان می‌آورد، از این جهت حکومت باید از زنان فعال اقتصادی حمایت کند تا از این طریق، چرخه‌ی زندگی در جامعه بهتر بچرخد.

مصاحبه کننده: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا