از بادغیس تا بامیان؛ راه‌پیما برای ادامه فعالیت‌هایش راهی بامیان شد

حلیمه راه‌پیما دانش‌آموخته‌ی حقوق و علوم سیاسی، تجربه‌ی چندین سال کار در بخش حقوق زنان در ولایت بادغیس را دارد، وی اکنون مستوفی ولایت بامیان است. برای بحث بیشتر در مورد فرصت‌ها و چالش‌های کار زنان در ولایت بامیان، با وی گفت‌گویی داریم که در ادامه می‌خوانید.

تحصیلات

تحصیلات خود را در ولایت بادغیس به پایان رساندم، در سال ۱۳۸۲ از صنف دوازدهم فارغ و در سال ۱۳۸۵ از مووسسه‌ی تربیه معلم دانش‌آموخته شدم، سپس در سال ۱۳۹۷ از رشته‌ی حقوق و علوم سیاسی در مقطع کارشناسی (لیسانس) سند دانش‌آموختگی به دست آوردم.

پرسش: فضای فعالیت در ولایت بامیان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

حلیمه راه‌پیما: ولایت بامیان یکی از ولایت‌های باستانی با قدامت تاریخی است و از لحاظ اجتماعی و فرهنگی، بستر مناسب برای رشد و تعالی به ویژه برای زنان است، مردم بامیان از نعمت امنیت برخوردار بوده و باورمندی کامل به همدیگرپذیری، همدلی و قانون‌مداری دارند. خیلی خرسندم که فرصت یاری کرد تا برای هموطنان بامیانی‌ام خدمت‌گزار باشم.

پرسش: شما مدت زیادی از عمرتان را صرف فعالیت‌های حقوقی برای زنان کرده‌اید و اکنون در اداره‌ی کار می‌کنید که بیشتر فعالیت‌های آن اقتصادی است، آیا برای تان دشوار نیست؟

حلیمه راه‌پیما: دقیقا، من مدت ۱۴ سال در حوزه‌ی زنان کار کردم و یک‌تن از فعالان و مدافعان حقوق زنان در بادغیس بودم و برای هرگونه نابرابری جنسیتی وخشونت‌ مبارزه کردم و تجربه‌های زیادی درین زمینه کسب کردم. حالا هم جای خوشبختی است که توانستم در بخش اقتصادی شروع به فعالیت کنم و با داشتن مهارت‌های مدیریتی و رهبری در سیستم اداره و ایجاد یک اداره‌ی سالم تجربه‌های بیشتری کسب کنم.

پرسش: چه برنامه‌هایی به عنوان مستوفی ولایت بامیان برای این ولایت دارید؟

حلیمه راه‌پیما: اداره‌ی مستوفیت یک نهاد کاملا پرمسوولیت و با حجم کاری زیاد به دلیل ارایه‌ی خدمات مالی است. برای بهبود وضعیت این اداره مصمم هستم تا در بخش‌های کاری خود برنامه‌هایی را عملی کنم.

تلاش برای تحقق اهداف دولت و پالیسی وزارت مالیه، قانون‌مندی همه فعالیت‌ها و تطبیق مقررات و طرزالعمل‌های کاری، مبارزه باهرنوع معامله وفساد اداری، ایجاد سهولت و رسیدگی در اسرع وقت به امور مراجعان، ایجاد بورد مشورتی اداری جهت رسیدگی به امور داخلی اداره، جمع‌آوری عواید قابل حصول و شناسایی چشمه‌های عایداتی جدید برای افزایش گراف عایدات، تدویر جلسه‌های آگاهی‌دهی و ارتباطی با مالیه‌دهندگان، سفر به شهرستان‌ها برای نظارت از روند جمع‌آوری عواید به وسیله‌ی واحدهای سومی، ایجاد و تنظیم جلسات منظم کمیته‌ی عواید ولایتی، شناسایی تشخیص نیازمندی‌های آموزشی کارمندان و وسایل دفتری‌شان و شفافیت و حساب‌دهی در همه‌ی امور از برنامه‌هایی است که باید در مستوفیت این ولایت عملی شود.

پرسش: از دیدگاه شما، گماشتن زنان در بست‌های کلیدی به ویژه بخش اقتصادی چه نقشی در تثبیت جایگاه زنان در جامعه دارد؟

حلیمه راه‌پیما: زنان افغانستان همیشه ثابت کردند که در همه‌ی امور توانایی، درایت و دانش شان مسیر پیشرفت وتعالی‌ آنان را مشخص می‌کند. امروز من به عنوان یک زن از دورترین ولایت کشور قبول کردم و در پست مستوفیت ولایت بامیان وظیفه بسا مهم را پیش می‌برم.

از دیدگاه من، حضور زنان در عرصه‌های اقتصادی ثابت می‌کند که با توجه به مدیریت و مسوولیت‌پذیری بیشتر زنان؛ ایمان‌داری و صداقت کاری شان در همه بخش‌ها می‌تواند سبب کاهش فساد و تخلفات اداری شود.

همان‌گونه که زنان در امور خانواده مسوولیت‌پذیری بیشتر نسبت به آقایان دارند در بیرون ازخانه و وظیفه هم چنین اند.

پرسش: در اخیر اگر گفتنی داشته باشید؟

راه‌پیما: در اخیر جا دارد از شما و خبرگزاری بانوان افغانستان که جهت معرفی زنان فعال جامعه تلاش می‌کنند، سپاس‌گزاری کنم. پیامی دارم برای زنان باعزت سرزمین‌ام که اعتماد به‌نفس قوی داشته باشند و سعی کنند با استفاده از توانایی و دانش خود حق خود را گرفته و جایگاه اجتماعی خود را به دست آورند، نه این که منتظر باشند به گونه‌ی انتصابی به جایگاه حقوقی خود برسیم.

ترتیب: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا