شکایت‌ها از حضور ناکافی زنان در بست‌های کلیدی ولایت نیمروز

شماری از زنان در ولایت نیمروز، از حضور کم رنگ شان در پست‌های کلیدی در این ولایت شکایت دارند و می‌گویند، زنان در این ولایت در هیچ بست کلیدی گماشته نمی‌شوند.

آنان می‌گویند، همواره افراد بر اساس روابط، قومیت و جنسیت در پست‌های کلیدی تعیین می‌شوند.

ضیاگل حسن‌زاده، یکی از این زنان است. او بارها برای یک بست دولتی درخواست داده اما برنده نشده است.

 می‌گوید: «بارها در پست‌های کلیدی درخواست دادم، اما بر اساس نداشتن واسطه، قومیت خاص و جنسیت به پست‌های کلیدی این ولایت گماشته نشده‌ام.»

او در ادامه می‌گوید، زنان همواره در پست‌های غیرکلیدی مقرر می‌شوند، چون به این باوراند که زنان توانایی لازم برای پیش‌برد پست‌های کلیدی را ندارند.

وی می‌افزاید، دادخواهی‌های زیادی را در این زمینه انجام داده، اما بی‌نتیجه بوده است.

در همین حال شمار دیگری از زنان می‌گویند، زنان در نیمروز با تابو شکنی‌های زیادی تحصیلات‌ شان را به اتمام می‌رساند، اما با آن هم درصدی کمی از آنان در اداره‌های دولتی ایفای وظیفه می‌کنند.

فوزیه می‌گوید، بعد از اتمام تحصیلات اش در جاهای مختلف ماه‌ها به گونه رضاکار، کار کرده است تا بتواند وظیفه‌ی خوبی را بدست آورد اما بعداز چندین سال هنوز نتوانسته است یک بست دولتی را بدست آورد.

او در ادامه می‌گوید، در نیمروز همواره پست‌های کلیدی نسبت به مردان داده می‌شود.

با این حال برخی دیگر از زنان می‌گویند، آن‌ها به بهانه‌های مختلف از پست‌های کلیدی محروم می‌شوند و در عوض افراد با نفوذ این پست‌ها را بدست می‌آورند.

صغرا حیدری می‌گوید: «زنان در نیمروز بر اساس استعدادها و مهارت‌های شان مقرر نمی‌شوند و تنها راه رسیدن به پست‌های کلیدی، فساد و رشوت است.»

او در ادامه می‌گوید، بارها به پست‌های چون نظارت معارف و مدیریت اقدام کرده، اما همواره با تمسخر شماری از مردها روبرو شده است.

وی می‌افزاید، در حال حاضر معلم هست و اگر از این پست استعفا دهد، دیگر هرگز نمی‌تواند در هیچ بستی ایفای وظیفه کند.

این در حالی است که مسوولان در ریاست کار و امور اجتماعی ولایت نیمروز می‌گویند، زنان به دلیل نداشتن تحصلات عالی نمی‌توانند فرصت‌های شغلی خوبی را بدست آورند.

ولی محمد قریشی، رییس کار و امور اجتماعی ولایت نیمروز می‌گوید، نیمروز از سال‌ها به این طرف دارای دانشگاه دولتی نبود و به همین دلیل بیشتر زنان لیسان نیستند و نمی‌توانند آزادانه در پست‌های کلیدی درخواست دهند.

او در ادامه می‌گوید، ریاست کار امور و اجتماعی به همین دلیل، همواره برنامه‌های آموزشی را برای ارتقای ظرفیت افراد ایجاد کرده است تا آن‌ها بتوانند در پست‌های مختلف ایفای وظیفه کنند.

مساعد نبودن زمینه کار برای زنان در ولایت نیمروز از جمله چالش‌های است که همواره واکنش‌های زیادی را در پی داشته است.

گزاشگر: عارفه مهدوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا