نامزدان معترض انتخابات پارلمانی از خیمه به قفس‌ آهنی رفتند

 شماری از نامزدان زن که از نتایج نهایی انتخابات پارلمانی سال گذشته  ناراضی هستند، در یک اقدام اعتراضی روز شنبه، بیست‌ونهم سرطان خودشان را در قفس‌های آهنی زندانی و دست و دهان‌شان را بستند.

اعتراض این نامزدان به دنبال اعلام نتایج انتخاباتی پارلمانی آغاز شد و با گذشت بیش از سه ماه هنوز ادامه یافته و اشکال تازه‌تر نیز به خود گرفته است. نامزدان معترض که شمار‌شان به ۱۴ تن می‌رسد، از یازده حوزه انتخاباتی به شمول حوزه کوچی‌ها هستند. آن‌ها پیش از این خیمه‌های اعتراضی‌شان را با شعار «یگانه خواست ما ایجاد محکمه اختصاصی است. تا زمانی‌که حکومت به خواست‌های برحق ما پاسخ ندهند از اعتصاب غذایی دست نمی‌کشیم» در چهار‌راهی زنبق در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری و ریاست اجرایی برپا کرده‌ بودند.

شماری از این نامزدان در یازدهم سرطان در یک حرکت اعتراضی دهان‌شان را دوخته بودند. نامزدان معترض مدعی هستند که حکومت از آغاز حرکت‌های اعتراضی‌ آن‌ها تاکنون به خواست‌های‌شان وقعی ننهاده‌اند.

این نامزدان می‌گویند که نام‌های شان از فهرست برنده حذف شده است و به همین دلیل باید محکمه اختصاصی برای بررسی شکایت‌ها و اعتراضات‌شان تشکیل شود. تاکنون به این خواست رسیده‌گی نشده است.

با این حال، نامزدان معترض روز شنبه، بیست‌ونهم سرطان بار دیگر به جاده‌ها برآمدند و در یک حرکت نمادین تابوتی را را به نشانه «مرگ قانون و دموکراسی» حمل کردند و نیز خودشان را در قفس‌های آهنی زندانی ساختند. نامزدانی که دست و دهان بسته‌اند، هشدار می‌دهند، در صورتی‌که به خواست‌های شان رسیده‌گی نشود، با قفس‌های آهنی‌ و دست‌های به زنجیر بسته‌ی‌شان در سراسر شهر کابل گردش می‌کنند و به عنوان آخرین گزینه خودشان را آتش خواهند زد.

نامزدان معترض زن از جانب دیگر، پولیس را به برخورد غیرحرفی و خشونت‌آمیز در جمع‌آوری خیمه‌های اعتراض‌شان متهم می‌کنند. پولیس دست‌کم دوبار خمیه‌های این نامزدان را از چهارراهی زنبق در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری و ریاست اجرایی برداشته‌اند.

پیش‌تر حکومت اعلام کرده بود که ایجاد محکمه اختصاصی برای بررسی شکایت‌های انتخاباتی از صلاحیت حکومت نیست. کمیسیون‌های انتخاباتی نیز بر نهایی بودن فیصله‌های‌شان تأکید دارند، اما نامزدان معترض مدعی‌ هستند که برای وجود تقلب گسترده در انتخابات پارلمانی سند کافی در دست دارند و به همین دلیل باید یک محکمه اختصاصی این اسناد را بررسی کند.

انتخابات پارلمانی در ۳۲ ولایت در ۲۸ و ۲۹ میزان سال گذشته برگزار شد. این انتخابات در قندهار با یک هفته تأخیر برگزار شد و در غزنی تاکنون برگزار نشده است.

منبع: هشت صبح

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا