سومین جلسۀ نقد فلم با تماشا و نقد فلم “تسویه حساب” برگزار شد

چهار زن متضرر از خشونت، در زندان تصمیم می‌گیرند، گروهی را با نام تسویه‌حساب ایجاد کنند، این زنان که هر کدام در روابط شخصی و عاطفی خود از سوی مردان متضرر شده اند، این گروه را برای مجازات مردان می‌سازند. این چهار زن، قهرمانان فیلم تسویه حساب، با کارگردانی تهمینه میلانی اند که امروز پنج‌شنبه (27 سرطان) در جلسه‌ی تماشا و نقد فیلم با حضور جمعی از زنان در خبرگزاری بانوان افغانستان به نقد و بررسی گرفته شد.

“تسویه حساب” با کارگردانی و نویسندگی تهمینه میلانی، در نخستین جلسه‌های نقد اش، متهم به فیمینیزم افراطی شده است.

چهار زن، قهرمانان این فیلم هستند که آسیب‌های اجتماعی هر کدام را مجبور به تشکیل گروه “تسویه حساب” کرده است.

هرچند منتقدان در ایران معتقد اند که تهیمنه میلانی در این فیلم باز هم از دیدگاه فیمینیستی پرداخته اما خودش گفته است، فیلم‌اش یک واقعیت تلخ اجتماعی است که در آن به مسئله‌ی زنانِ آسیب‌دیده یا در معرض آسیب پرداخته است.

تهمینه میلانی همچنان در صحبتی گفته است که این، یک داستان واقعی است و سردسته‌ی این گروه با وی در زندان، هم‌سلولی بوده است.

اشتراک کنندگان از برگزاری این جلسات ابراز خرسندی کرده و می‌گویند در گذشته‌ها فیلم‌ها را جهت سرگرمی می‌دیدند اما برگزاری این جلسات به آن‌ها کمک کرده است تا نشانه‌ها و اهداف ساخت فیلم را بفهمند.

منصوره فرخی یک تن از اشتراک کنندگان در این جلسه می‌گوید، جلسه‌های نقد فیلم هم برای سرگرمی و هم جهت درک درست هدف کارگردان بسیار موثر است.

در کنار این فرشته رحیمی می‌گوید: «تماشای این فیلم‌ها به ویژه فیلم‌هایی که زندگی و سرگذشت زنان را به تصویر می‌کشد، به ما کمک می‌کند تا مشکلات زندگی اجتماعی زنان را آسیب‌شناسی کنیم.»

خبرگزاری بانوان افغانستان نهاد مستقلی است که در راستای ظرفیت‌سازی زنان کار کرده و در کنار ‎جلسه‌های نقد فیلم، جلسه‌های نقد کتاب را نیز راه‌اندازی می‌کند تا با این کار بتواند فرهنگ مطالعه را در بین بانوان رشد دهد.

گزارشگر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا