دومین دور فراغت 25 دانشجوی دختر از دورۀ کارورزی
در دومین دور فراغت کارآموزان خبرگزاری بانوان افغانستان امروز چهارشنبه (26، سرطان)، 25 تن از دانشجویان و دانشآموختگان دختر دانشکدهی روزنامهنگاری سند فراغت گرفتند.
مسوولان در خبرگزاری بانوان افغانستان، هدف از راهاندازی این دورههای کارورزی را افزایش ظرفیت زنان خبرنگار در عرصهی کارهای عملی عنوان میکنند.
سودابه احراری، مدیر مسوول خبرگزاری بانوان افغانستان، هدف از راهاندازی این برنامهها را بلند بردن ظرفیت دانشجویان و دانشآموختگان رشتهی روزنامهنگاری در بخش کارهای عملی عنوان میکند.
او میگوید: «چون در دانشگاه بیشتر روی موارد نظری تمرکز میشود و فرصت کارهای عملی برای دانشجویان این رشته کم است، خبرگزاری بانوان افغانستان دورههای سهماههی کارآموزی را برای دانشجویان و دانشآموختگان این رشته راهاندازی میکند.»
وی هدف از ایجاد این خبرگزاری را انعکاس مشکلات و ابعاد مثبت زندگی زنان عنوان کرده و میگوید، این سایت در سراسر کشور و خارج از کشور بازدید دارد.
مدیر مسوول خبرگزاری بانوان افغانستان میافزاید، در این مدت دختران کارآموز کار میدانی، سوژهیابی، آشنایی با منابع و تکنیکهای تهیهی خبر و گزارش را آموخته اند.
مسوولان در انستیتوت تحقیقیات و مطالعات رسانهای افغانستان، هدف از برگزاری دورههای کارآموزی را افزایش ظرفیت زنان خبرنگار در زمینهی کارهای حرفهیی و علمی بیان میکند.
وهاب صدیقی، مدیر اجرایی انستیتوت تحقیقات و مطالعات رسانهیی افغانستان میگوید، «هدف اساسی این است که روند دادخواهی برای زنان را تسریع کنیم و برای این، نیازمندیم تا زنانی را داشته باشیم که مهارتهای بلند در حوزهی کار اطلاعرسانی داشته باشیم.»
مسوولان در ادارهی اطلاعات و فرهنگ هرات راهاندازی برنامههای اینچنینی را برای افزایش مهارتهای زنان خبرنگار موثر میدانند.
آریا رووفیان، رییس ادارهی اطلاعات و فرهنگ هرات میگوید، کار خبرگزاری بانوان افغانستان در زمینهی اطلاعرسانی و تلاش برای احقاق حقوق زنان قابل توصیف است.
مسوولان در ولایت هرات نیز کار خبرگزاری بانوان افغانستان را ارزشمند ارزیابی کردند.
وحیده عزیزی کارشناس جندر ولایت میگوید: «این زنان با تلاش و مبارزه در برابر تبعیض و نابرابریها به اطلاعرسانی از وضعیت زنان میپردازند و این با ارزش است. »
وی همچنان از تلاش برای همکاریهای بیشتر با این خبرگزاری سخن گفت.
در همین حال، شماری از فعالان حقوق زن از روند کار خبرگزاری بانوان تقدیر کرده و آن را با ارزش عنوان کردند.
سکینه حسینی فعال حقوق زن، از کار خبرگزاری بانوان افغانستان تقدیر کرده و افزود: «در این مقطع زمانی که باورهای کمتری به کار زنان وجود دارد، تلاش این تیم برای انعکاس و نشر حقایق بسیار ارزشمند است.»
او با اشاره به چالشهای زنان خبرنگار در دسترسی به اطلاعات؛ از نهادهای دولتی و خصوصی خواست تا با خبرنگاران همکاری بیشتری در قسمت ارائهی اطلاعات داشته باشند.
در همین حال شماری از کارآموزان نیز این دوره را برای آیندهی کاری شان مفید عنوان میکنند.
فرشته رحیمی، یک تن از کارآموزان خبرگزاری بانوان، میگوید، این فرصت به او کمک کرده است، تا تکنیکهای نوشتن گزارش و خبر و همچنان مصاحبه را بیاموزد.
او میافزاید، علاقهی خاصی به کار خبرنگاری داشته است و این فرصت کارورزی به او کمک کرد تا در این زمینه آموزشهای عملی ببیند.
زینب سپهری یک تن دیگر از کارآموزان این دوره میگوید، این فرصت به او کمک کرده است تا برای گزارشگری در سایت آماده شود.
او میافزاید، اولین گامهایش در زمینهی کار روزنامهنگاری را در این دورههای کارورزی گذاشته است.
سپهری افزود، چون در دانشگاه فرصت فراگیری تکنیکهای کار روزنامهنگاری به گونهی عملی کمتر مهیاست، این دورههای کارورزی میتواند برای دانشجویان و دانشآموختگان روزنامهنگاری فرصت مهمی باشد.
خبرگزاری بانوان افغانستان در طول دورهی کاری چهار سالهاش در هرات، فعالیتهای ارزندهیی در بخش حقوق بانوان، برابری جنسیتی داشته است.
گزارشگر: سیمین صدف