کاهش آمار خشونت در برابر زنان فراه؛ فعالان اما بر افزایش آمار تاکید دارند
به گفتهی مسوولان ادارۀ امور زنان فراه، آمار خشونتها علیه زنان در سه ماه نخست سال جاری نسبت به سه ماه نخست سال پار کاهش یافته است.
کبری عظیمی، رییس ادارۀ امور زنان فراه میگوید: «آمار خشونت در سه ماه نخست سال ۱۳۹۷، به 50 پرونده رسیده بود که این آمار در سه ماه اول سال جاری با تفاوت 10 قضیه، به 40 مورد کاهش یافته است.»
رییس ادارۀ امور زنان در ادامه میافزاید، عمدهترین دلایل خشونت علیه زنان فقر اقتصادی، ناامنی، عدم آگاهی مردم از حقوق زنان، ازدواجهای زیرسن، ازدواجهای اجباری و بیکاری است.
او در ادامه میگوید، ادارۀ امور زنان فراه همواره برنامههایی را در زمینه رسیدن زنان به استقلال مالی در بخش زراعت راهاندازی کرده است.
کاهش آمار خشونت علیه زنان در ولایت فراه در حالی بیان میشود که کارشناس جندر این ولایت کاهش آمار خشونت را رد میکند.
پروین طوفان، کارشناس جندر ولایت فراه میگوید، آمار خشونت علیه زنان روبه افزایش است، و همواره شکایتهای درج شده تنها از سوی برخی از زنانی که درمرکز هستند ثبت میشود.
او در ادامه میگوید، تجاوزهای جنسی، پیشکشهای گزاف، عدم آگاهی از حقوق زنان و دیگر عوامل سبب شده تا خشونتها افزایش پیدا کند.
از سویی شماری از فعالان مدنی نیز کاهش آمار خشونت در فراه را رد میکنند و عدم دسترسی زنان به نهادهای عدلی و قضایی را عامل کاهش آمار خشونت میدانند.
ریتا نورزی، فعال مدنی میگوید، فقر، جهالت، عرف و عنعنات ناپسند در میان مردم و بیسوادی از جمله عواملی است که سبب افزایش خشونتها در فراه شده است.
او در ادامه میگوید، فراه ازجمله ولایتهای ناامن کشور است و به همین دلیل همواره زنان نمیتوانند شکایت شان را به نهادهای عدلی و قضایی ثبت کنند.
در همین حال شمار دیگری از فعالان حقوق زن نیز معتقدند که برسی آمار خشونت بر زنان در فراه نیاز به تحقیق بیشتری دارد.
نادیه رشاد، فعال حقوق زن میگوید، خشونتها در مرکز فراه کم است، اما برعکس خشونتها علیه زنان در ولسوالیهای این ولایت هر سال روبه افزایش است و باید برسی خشونتها در ولسوالیها جدی گرفته شود.
او در ادامه میگوید، اعتیاد، عدم نفقه، ناامنی و محروم ماندن زنان از حق میراث از جمله دلایلی است که سبب تشدید خشونتها در فراه میشود.
گزارشگر: عارفه مهدوی